Yahoo Web Search

  1. About 81,400 search results
  1. Amerika Jugore shtrihet në pjesën jugore të kontinentit të Amerikës. Ajo shtrihet ndërmjet detit të Karaibeve, në veri, Oqeanit Atlantik , në lindje dhe Oqeanit Paqësor , në perëndim. Është i vetmi kontinenticili i afrohet më shumë Antarktikut – 1000 km. Ekuadori e ndan në dy pjesë jo të barabarta.

  2. Amerika Jugore është me një sipërfaqe prej 17.843.000 km² dhe një popullsi prej 355.070.540 banorësh, kontinenti i katërt më i madh i tokës. For faster navigation, this Iframe is preloading the Wikiwand page for Amerika Jugore .

  3. Amerika Jugore gjendet larg rrugëve të rëndësishme ndërkombëtare, ujore dhe ajrore, dhe larg kontinenteve të zhvilluara. Me Amerikën e Mesme lidhet me kanalin e Panamasë dhe detit të karaibeve, ndërsa Oqeani Atlantik e lidh me Afrikën dhe Evropën.

  4. Jun 01, 2014 · Amerika Jugore 1. Pozita Gjeografike • Amerika e Jugut shtrihet ne pjesen Jugore te kontinentit te Amerikes. Pjesa me e madhe e ketij rajoni ndodhet ne Hemnisferen Jugore. Ne Veri laget nga ujrat e Detit te Karaibeve. Ne Perendim laget nga ujrat e Oqeanit Paqesor. Ne Lindje laget nga ujrat e Oqeanit Atlantik.

  5. Amerika - paraqet një tërësi teritoriale e cila përfshin në vete dy kontinente të cilët janë te njohur si Amerika Veriore dhe Amerika Jugore.. Edhe pse nuk është term për emertim të Shtetet e Bashkuara të Amerikës shpesh herë këto shtete që gjenden në Amerikën e Veriut në gjuhën jo zyrtare të përditshme emërtohen-njihen si Amerikë.

  6. May 21, 2017 · Nga madhesia eshte pas : Azise,Afrikes dhe Amerikes Veriore. 17,8 milione km2 - 2 Here me e madhe se Evropa,por 2 here me e banuar. Morfologjia e Amerikes Jugore: Pllaja e Brazilit,Pllaja e Gujanes,Pllaja e Patagonise. Andet paraqesin malet e reja te rrudhosura ne tersiar. Fushat Orinoko,Fusha La Plata-jug,Gran Cako.

  1. People also search for