Yahoo Web Search

 1. About 81,300 search results
 1. Amerika Veriore ( ang.: North America, lexo: Noëth Amerika) është një kontinent [2] në Hemisferën Veriore dhe Perëndimore të Tokës. Ajo kufizohet në veri nga Oqeani Arktik, në lindje nga Oqeani Atlantik, në juglindje nga Deti i Karaibeve, dhe në jug dhe perëndim nga Oqeani Paqësor; Amerika Jugore shtrihet në juglindje.

  • 21.2/km²
  • 23
  • 523,736,000 (est. korrik 2007)
  • 24,709,000 km2
 2. Amerika Veriore është një kontinent[2] në Hemisferën Veriore dhe Perëndimore të Tokës. Ajo kufizohet në veri nga Oqeani Arktik, në lindje nga Oqeani Atlantik, në juglindje nga Deti i Karaibeve, dhe në jug dhe perëndim nga Oqeani Paqësor; Amerika Jugore shtrihet në juglindje. Amerika veriore mbulon një sipërfaqe prej rreth 24,709,000 kilometra katrorë, ose 4.8% të gjithë ...

 3. Karakteristikat Gjeografike Amerika veriore mbulon një sipërfaqe prej rreth 24,709,000 kilometra katrorë. Kontinenti I trete per madhesi ne bote pas Azise dhe Afrikes( Am veriore + jugore) Dallojme 3 rajone kryesore Ne lindje malet Apalashe dhe Alegene.Ne qender Mburoja Kanadeze, ne perendim malet Shkembore Ne oqenanin Artik brigjet jane te copezuar.

 4. Nov 15, 2016 · AMERIKA VERIORE KANADA-ja Flamuri i SHBA-ve Flamuri i Kanadas SHBA-te Kanadaja eshte shtet ne kontinentin e Amerikes veriore.Kryeqyteti i saj eshte Ottava. Flamuri i Mesikes Kanadaja, së bashku me Alaskën, zënë pjesën veriore të Amerikës së Veriut dhe pas Rusisë, është vendi më i

 5. Mar 14, 2017 · Amerika veriore mbulon një sipërfaqe prej rreth 24,709,000 kilometra katrorë, ose 4.8% të gjithë sipërfaqes së planetit ose 16.5% të sipërfaqes tokësore. Nga Korriku 2007, popullsia ishte vlerësur të ishte rreth 524 milion banorë. Ajo është kontinenti i tretë për nga sipërfaqja, pas Azisë dhe Afrikës, dhe është e katërta ...

 6. www.slideshare.net › jozefberisha1 › amerika-verioreAmerika Veriore - SlideShare

  KU NDODHET AMERIKA VERIORE. Just for you: FREE 60-day trial to the world’s largest digital library. The SlideShare family just got bigger. Enjoy access to millions of ebooks, audiobooks, magazines, and more from Scribd.

 7. www.slideshare.net › KristinaXani › amerika-veriutAmerika veriut - SlideShare

  Nov 12, 2013 · Amerika Veriore dhe Qendrore 3. Ku ndodhet Amerika Veriore? Amerika Veriore,është një kontinent në Hemisferën Veriore dhe Perëndimore të Tokës Ajo kufizohet në veri nga Oqeani Arktik, në lindje nga Oqeani Atlantik, në juglindje nga Deti Karaib, dhe në jug dhe perëndim nga Oqeani Paqësor; 4.

 1. People also search for