Yahoo Web Search

 1. About 119,000 search results
 1. Amerika Veriore (ang.: North America, lexo: Noëth Amerika) është një kontinent në Hemisferën Veriore dhe Perëndimore të Tokës.Ajo kufizohet në veri nga Oqeani Arktik, në lindje nga Oqeani Atlantik, në juglindje nga Deti i Karaibeve, dhe në jug dhe perëndim nga Oqeani Paqësor; Amerika Jugore shtrihet në juglindje.

  • 21.2/km²
  • 23
  • 523,736,000 (est. korrik 2007)
  • 24,709,000 km2
 2. www.slideshare.net › KristinaXani › amerika-veriutAmerika veriut - SlideShare

  Nov 12, 2013 · Amerika Veriore dhe Qendrore 3. Ku ndodhet Amerika Veriore? Amerika Veriore,është një kontinent në Hemisferën Veriore dhe Perëndimore të Tokës Ajo kufizohet në veri nga Oqeani Arktik, në lindje nga Oqeani Atlantik, në juglindje nga Deti Karaib, dhe në jug dhe perëndim nga Oqeani Paqësor; 4.

 3. Mar 14, 2017 · Amerika veriore mbulon një sipërfaqe prej rreth 24,709,000 kilometra katrorë, ose 4.8% të gjithë sipërfaqes së planetit ose 16.5% të sipërfaqes tokësore. Nga Korriku 2007, popullsia ishte vlerësur të ishte rreth 524 milion banorë.

 4. Amerika veriore eshe kontineti I cili gjendet mes qoeanit te qete ne perendim dhe oqeanit atlantik ne lindje.Ne veri shtrihet prej pjeseve polare derite kanali I panamas ne jug .Ajo ka ishuj dhe gadishuj.

 5. Apr 14, 2020 · 8525 | Klasa 8 - Gjeografi | Amerika Veriore

 6. May 25, 2014 · Anetaret e grupit : Oqeani i Ngrire i Veriut Kanada : Nr i popullsise Eda Xhoxha Edon Rrustemaj Donald Xhelili Clarissa Jonuzaj Shtrirja Amerika e Veriut Projekt ne lenden e gjeografise Amerika Verior është një kontinent në Hemisferën Veriore dhe Perëndimore të Tokës.

 7. Jun 02, 2017 · Amerika paraqet një tërësi teritoriale e cila përfshin në vete dy kontinente të cilët janë te njohur si: Amerika Veriore dhe Amerika Jugore. Brazili. Kanada. Bimesia. Hidrografia. Demografia.Relievi. Vecorite shoqerore, ekonomike dhe politike.Historia. Politika. Gjeografia. Kultura.a Klima. Projekt Gjeografi. Enea Jahollari.

 1. People also search for