Yahoo Web Search

 1. About 3,850,000 search results
 1. Amerika - paraqet një tërësi teritoriale e cila përfshin në vete dy kontinente të cilët janë te njohur si Amerika Veriore dhe Amerika Jugore.. Edhe pse nuk është term për emertim të Shtetet e Bashkuara të Amerikës shpesh herë këto shtete që gjenden në Amerikën e Veriut në gjuhën jo zyrtare të përditshme emërtohen-njihen si Amerikë.

 2. sq.wikipedia.org › wiki › AmerikaAmerika - Wikipedia

  Amerika eshtë një kontinent i cili ka 399,745,538, banorë.Për shkak të mosmarrveshjeve industrial mes Amerikes jugore dhe veriore ata vendosen që të ndahen.Zakonisht në Ameriken Jugore flasin gjuhë të ndryshme si: Spanjollisht,Portugalisht etj.Në shekullin XIX Amerika fitoi disa vende në Francë Angli etj.Pavarsia e Amerikes ishte me 4 korrik 1776

 3. Kodi i internetit TLD. .us, .gov, .mil, .edu. Prefiksi telefonik. +1 (NANP) Shtetet e Bashkuara të Amerikës (zakonisht të njohura si Shtetet e Bashkuara, SHBA ose Amerika, anglisht United States of America) janë një republikë federale kushtetuese, e përbërë prej 50 shtetesh dhe një qarku federal.

  • Republikë Federative
  • de jure: nuk ka, de facto: Anglisht
 4. Amerika Qendrore ka një sipërfaqe prej 521.499 km² dhe prej kufirit verior të Meksikës deri te luguna e lumit Atrato në Amerikën Jugore e ndan nje distance prej 4 600 km. Përveç ishujve të Indisë Perndimore dhe rripit të ngushtë tokësor, në mes të oqeaneve , në Amerikën e Mesme hyn edhe Meksika .

  Shteti & Flamuri
  Sipërfaqja(km²)
  Popullsia(korrik 2005)
  Dendësia E Poullsisë(km²)
  22.966
  270.000
  12
  51.100
  4.327.000
  85
  21.040
  6.881.000
  327
  108.890
  12.599.000
  116
 5. en.wikipedia.org › wiki › AmericasAmericas - Wikipedia

  In Dutch, the word Amerika mostly refers to the United States. [160] [161] Although the United States is equally often referred to as de Verenigde Staten ("the United States") or de VS ("the US"), Amerika relatively rarely refers to the Americas, but it is the only commonly used Dutch word for the Americas.

  • 42,549,000 km², (16,428,000 sq mi)
  • 964,920,000
  • $26.68 trillion
  • 35
 6. The United States of America (U.S.A. or USA), commonly known as the United States (U.S. or US) or America, is a country primarily located in North America.It consists of 50 states, a federal district, five major unincorporated territories, 326 Indian reservations, and some minor possessions.

 7. din.wikipedia.org › wiki › AmerïkaAmerïka - Wikipedia

  Apam kënë acï apuɔc dac waaric në pɛinïn 2 Pɛnëdhiëc 2021, në 13:40. Këgɔ̈t atɔ̈ ë käncök Acakkäŋ Kadïtnhïïm Alɛɛc-Rɔm-Athöŋ Athörlöŋpäl ; Löŋkɔ̈k atɔ̈.

 1. People also search for