Yahoo Web Search

 1. About 13,100,000 search results
 1. Amerika - paraqet një tërësi teritoriale e cila përfshin në vete dy kontinente të cilët janë te njohur si Amerika Veriore dhe Amerika Jugore.. Edhe pse nuk është term për emertim të Shtetet e Bashkuara të Amerikës shpesh herë këto shtete që gjenden në Amerikën e Veriut në gjuhën jo zyrtare të përditshme emërtohen-njihen si Amerikë.

 2. sq.wikipedia.org › wiki › AmerikaAmerika - Wikipedia

  Amerika eshtë një kontinent i cili ka 399,745,538, banorë.Për shkak të mosmarrveshjeve industrial mes Amerikes jugore dhe veriore ata vendosen që të ndahen.Zakonisht në Ameriken Jugore flasin gjuhë të ndryshme si: Spanjollisht,Portugalisht etj.Në shekullin XIX Amerika fitoi disa vende në Francë Angli etj.Pavarsia e Amerikes ishte me 4 korrik 1776

 3. Kodi i internetit TLD. .us, .gov, .mil, .edu. Prefiksi telefonik. +1 (NANP) Shtetet e Bashkuara të Amerikës (zakonisht të njohura si Shtetet e Bashkuara, SHBA ose Amerika, anglisht United States of America) janë një republikë federale kushtetuese, e përbërë prej 50 shtetesh dhe një qarku federal.

  • Republikë Federative
  • de jure: nuk ka, de facto: Anglisht
 4. Amerika Latine është shprehje për bashkësinë e shteteve të Amerikës jugore dhe të mesme (së bashku me Meksikën), e në të cilat flitet një nga gjuhët romake (latine). Kjo shprehje ka mbetur nga koha e kolonializmit nga ana e popujve të gadishullit Iberik (Hispanja) në Amerikë dhe përfshinë shtetet e dala nga Amerika e Iberikut ...

 5. en.wikipedia.org › wiki › AmericasAmericas - Wikipedia

  In Dutch, the word Amerika mostly refers to the United States. [160] [161] Although the United States is equally often referred to as de Verenigde Staten ("the United States") or de VS ("the US"), Amerika relatively rarely refers to the Americas, but it is the only commonly used Dutch word for the Americas.

  • 42,549,000 km², (16,428,000 sq mi)
  • 964,920,000
  • $26.68 trillion
  • 35
 6. www.wikipedia.orgWikipedia

  Wikipedia is a free online encyclopedia, created and edited by volunteers around the world and hosted by the Wikimedia Foundation.

 7. en.wikipedia.org › wiki › AmerikaAmerika - Wikipedia

  Amerika (nightclub), an LGBT nightclub in Buenos Aires. Amerika (miniseries), a 1987 American television miniseries. Amerika: A Notebook in Three Parts, a documentary by Mika Johnson. Amerika, satirical alternative spelling for the United States of America.

 1. People also search for