Yahoo Web Search

 1. About 49,400,000 search results
 1. Amerika - paraqet një tërësi teritoriale e cila përfshin në vete dy kontinente të cilët janë te njohur si Amerika Veriore dhe Amerika Jugore.. Edhe pse nuk është term për emertim të Shtetet e Bashkuara të Amerikës shpesh herë këto shtete që gjenden në Amerikën e Veriut në gjuhën jo zyrtare të përditshme emërtohen-njihen si Amerikë.

 2. Kodi i internetit TLD. .us, .gov, .mil, .edu. Prefiksi telefonik. +1 (NANP) Shtetet e Bashkuara të Amerikës (zakonisht të njohura si Shtetet e Bashkuara, SHBA ose Amerika, anglisht United States of America) janë një republikë federale kushtetuese, e përbërë prej 50 shtetesh dhe një qarku federal.

  • Republikë Federative
  • de jure: nuk ka, de facto: Anglisht
 3. Amerika Qendrore ka një sipërfaqe prej 521.499 km² dhe prej kufirit verior të Meksikës deri te luguna e lumit Atrato në Amerikën Jugore e ndan nje distance prej 4 600 km. Përveç ishujve të Indisë Perndimore dhe rripit të ngushtë tokësor, në mes të oqeaneve , në Amerikën e Mesme hyn edhe Meksika .

 4. The Oise-Aisne American Cemetery Plot E is the fifth plot at the Oise-Aisne American Cemetery and Memorial, an American military cemetery in northern France that comprises four main burial plots (i.e., A, B, C and D) containing the remains of 6,012 service personnel, all of whom died during World War I.

 5. Amerika spanjolle u shpartallua në një numër të madh të shteteve sovrane, kështu më 1830, Republika e Kolumbisë së Madhe u shpartallua në republikën e Venezuelës, Grënadën e Re (Kolumbia) dhe Ekuadorin. Në trojet e La Platës, përpos Argjentinës, gjatë viteve 1810-1811, duel edhe republika e Paraguait dhe më 1828 edhe Uruguai ...

 6. Wikipedia Shqip është versioni shqip i Wikipedia-s, enciklopedisë së lirë. Ajo filloi më 12 tetor 2003 dhe sot përmban 84.185 artikuj.Wikipedia shqip e ka vendin e 75-të sipas listës së Wikipedia-ve.

 7. Jun 02, 2017 · Amerika paraqet një tërësi teritoriale e cila përfshin në vete dy kontinente të cilët janë te njohur si: Amerika Veriore dhe Amerika Jugore. Brazili. Kanada. Bimesia. Hidrografia. Demografia.Relievi. Vecorite shoqerore, ekonomike dhe politike.Historia. Politika. Gjeografia. Kultura.a Klima. Projekt Gjeografi. Enea Jahollari.

 1. People also search for