Yahoo Web Search

 1. About 11,200,000 search results
 1. Amerika Serikat, disingkat dengan AS (bahasa Inggris: United States of America/U.S.A. disingkat United States/US), atau secara umum dikenal dengan Amerika saja, adalah sebuah negara republik konstitusional federal yang terdiri dari lima puluh negara bagian dan sebuah distrik federal.

 2. sq.wikipedia.org › wiki › AmerikaAmerika - Wikipedia

  Amerika eshtë një kontinent i cili ka 399,745,538, banorë.Për shkak të mosmarrveshjeve industrial mes Amerikes jugore dhe veriore ata vendosen që të ndahen.Zakonisht në Ameriken Jugore flasin gjuhë të ndryshme si: Spanjollisht,Portugalisht etj.Në shekullin XIX Amerika fitoi disa vende në Francë Angli etj.Pavarsia e Amerikes ishte me 4 korrik 1776

 3. Amerika - paraqet një tërësi teritoriale e cila përfshin në vete dy kontinente të cilët janë te njohur si Amerika Veriore dhe Amerika Jugore.. Edhe pse nuk është term për emertim të Shtetet e Bashkuara të Amerikës shpesh herë këto shtete që gjenden në Amerikën e Veriut në gjuhën jo zyrtare të përditshme emërtohen-njihen si Amerikë.

 4. Amerika, Drenthe, sebuah hamlet di Belanda. Halaman disambiguasi ini berisi daftar artikel nama tempat (yang terkadang berasal dari/digunakan sebagai nama orang) yang memiliki judul yang sama. Jika Anda mencapai halaman ini dari sebuah pranala internal, Anda dapat membantu mengganti pranala tersebut ke tempat yang tepat.

 5. en.wikipedia.org › wiki › IndonesiaIndonesia - Wikipedia

  Indonesia is a presidential, constitutional republic with an elected legislature. It has 34 provinces, of which five have special status. The country's capital, Jakarta, is the world's second-most populous urban area. The country shares land borders with Papua New Guinea, East Timor, and the eastern part of Malaysia.

 6. pag.wikipedia.org › wiki › AmerikaAmerika - Wikipedia

  United States. Canada. Mexico. Argentina. Brazil. Nicaragua. Columbia. Bolivia. Venezuela. Cuba. Paraguay. Uruguay. Chile. Equador

 7. en.wikipedia.org › wiki › Amerika_(disambiguation)Amerika - Wikipedia

  Amerika (nightclub), an LGBT nightclub in Buenos Aires. Amerika (miniseries), a 1987 American television miniseries. Amerika: A Notebook in Three Parts, a documentary by Mika Johnson. Amerika, satirical alternative spelling for the United States of America. Amreeka, a 2009 film (Amreeka the Arabic pronunciation for America)

 1. People also search for