Yahoo Web Search

 1. Anchiale - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Anchiale

  Karaduvar aqueduct in Mersin, Turkey Anchiale (Ancient Greek: Ἀγχιάλη) or Anchialeia was a historic city of ancient Cilicia now a part of modern Mersin, Turkey. It was inhabited during the Hellenistic, Roman, and Byzantine eras.

 2. Kilikia - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Kilikia

  Në mbishkrimet asiriane banorët e Kilikisë hasen si Hilikku, dhe në gjysmën e hershme të mijëvjeçarit Kilikia ishte një nga katër fuqitë kryesore të Azisë perëndimore. Qytetet kryesore ishin: Tarzu (Tars), Ingira (Anchiale), Danuna-Adana, Pahri (ndoshta Mopsuestia), Kundu (Kyinda, pastaj Anazarbus) dhe Karatepe.

 3. Ahile - Wikipedia

  ro.wikipedia.org/wiki/Ahile

  Ahile, Achilles sau Akhilleus (greaca antică: Ἀχιλλεύς) este un celebru erou din mitologia greacă (cunoscut mai ales datorită epopeii homerice Iliada), care a participat la războiul troian de partea grecilor.

 4. Wikipedia shqip - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Wikipedia_shqip

  Wikipedia Shqip është versioni shqip i Wikipedia-s, enciklopedisë së lirë. Ajo filloi më 12 tetor 2003 dhe sot përmban 79.920 artikuj.Wikipedia shqip e ka vendin e 72-të sipas listës së Wikipedia-ve.

 5. Ahu - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Ahu

  Ahu (lat. Fagus) është një pemë gjetherënëse që bën pjesë në familjen Fagaceae, që rritet në Europë, Azi dhe Amerikën e Veriut. Fagus sylvatica është lloji më i kultivuar, edhe pse ndryshon fare pak nga llojet e tjera si p.sh. forma e gjethes.

 6. Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Faqja_kryesore

  - Wikipedia shqip mbush 16 vjeç! Faleminderit të gjithëve atyre që kanë ndihmuar gjatë këtyre viteve! Tungjatjeta o mik! - Mirëpritja e përdoruesve të rinj tashmë është automatizuar falë zgjatimit NewUserMessage. Shikoni më shumë në Kuvendi#Zgjatim i ri në komunitet. Të flasim shqip. - Ndryshim tërësor për emërtimin e ...

 7. Sardis - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Sardis

  Foundation stories. The Greek historian and father of history, Herodotus, notes that the city was founded by the sons of Hercules, the Heraclides.According to Herodotus, the Heraclides ruled for five hundred and five years beginning with Agron, 1220 BC, and ending with Candaules, 716 BC.

 8. Malaria - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Malaria

  Historia e emrit "Malaria" Historia e emrit "Malaria" vjen nga shekulli XVII, "mal aria" ("ajër i keq"), sipas besimit të asokohshëm se sëmundja përhapej nga erërat e kqija të kënetave (ku vektori i sëmundjes ka habitatin e tij të preferuar).

 9. Polycarp - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Polycarp

  Polycarp (/ ˈ p ɒ l i k ɑːr p /; Greek: Πολύκαρπος, Polýkarpos; Latin: Polycarpus; AD 69 – 155) was a Christian bishop of Smyrna. According to the Martyrdom of Polycarp, he died a martyr, bound and burned at the stake, then stabbed when the fire failed to consume his body.

 10. shqip - Wiktionary

  sq.wiktionary.org/wiki/shqip

  shqip ndajf. - Në gjuhën shqipe. Flasim (merremi vesh) shqip. Kështu i thonë shqip. Janë përkthyer shqip. Qartë, kuptueshëm; copë, troç; haptas. Ia tha shqip. Shqip po të flas! Nuk ha shqip nuk merr vesh, nuk gjykon në mënyrë të shëndoshë e nuk bindet, s'ha kuvend. Etimologjia . Shqipja do të shkojë aty ku e ka vendin.