Yahoo Web Search

 1. Belarusian language - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Belarusian_language

  Although closely related to other East Slavic languages, especially Ukrainian, Belarusian phonology is distinct in a number of ways. The phoneme inventory of the modern Belarusian language consists of 45 to 54 phonemes: 6 vowels and 39 to 48 consonants, depending on how they are counted.

  • 5.1 million (2009 census), 6.3 million L2 speakers (2009 census)
  • Belarus
 2. Belarus - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Belarus

  Belarus's two official languages are Russian and Belarusian; Russian is the most common language used at home, used by 70% of the population, while Belarusian, the official first language, is spoken at home by 23%. Minorities also speak Polish, Ukrainian and Eastern Yiddish.

 3. People also ask

  What is the phonology of Belarus?

  What are the dialects of Belarus?

  What ' s The difference between Belarusian and Russian orthography?

  What is the history of Belarusian grammar?

 4. Languages of Belarus - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Languages_of_Belarus

  The official languages of Belarus are equally Belarusian and Russian. The language situation in Belarus is characterized by a co-existence of several linguistic codes. The two most widespread codes are Belarusian, Russian and the so-called Trasianka, a mixed speech in which Belarusian and Russian elements and structures alternate arbitrarily.

 5. Belarusian language - Simple English Wikipedia, the free ...

  simple.wikipedia.org › wiki › Belarusian_language

  The Belarusian language (беларуская мова, transliteration: biełaruskaja mova) is an Eastern Slavic language and an Indo-European language. It is spoken in Belarus and eastern Poland (in the area of Białystok). It is also spoken by Belarusians who live in other countries of Europe, Australia, and North America.

 6. Category:Belarusian language - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Category:Belarusian_language

  For a list of words relating to Belarusian language, see the Belarusian language category of words in Wiktionary, the free dictionary.: Subcategories. This category has the following 12 subcategories, out of 12 total.

 7. Wikipedia shqip - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Wikipedia_shqip

  Wikipedia Shqip është versioni shqip i Wikipedia-s, enciklopedisë së lirë. Ajo filloi më 12 tetor 2003 dhe sot përmban 79.920 artikuj.Wikipedia shqip e ka vendin e 72-të sipas listës së Wikipedia-ve.

 8. Wikipedia

  www.wikipedia.org

  Wikipedia is a free online encyclopedia, created and edited by volunteers around the world and hosted by the Wikimedia Foundation.

 9. Belgjika - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Belgjika

  Belgjika (zyrtarisht Mbretëria e Belgjikës; hollandisht: Koninkrijk België, frëngjisht: Royaume de Belgique, gjermanisht: Königreich Belgien) ndodhet në pjesën perëndimore të Evropës dhe kufizohet me Holandën, Gjermaninë, Luksemburgun dhe Francën.

 10. Gripi spanjoll - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Gripi_spanjoll

  Gripi Spanjoll, i njohur gjithashtu si pandemia e gripit të vitit 1918, ishte një pandemi jashtëzakonisht vdekjeprurëse e gripit. Duke zgjatur nga Janari 1918 deri në Dhjetor 1920, ai infektoi 500 milion njerëz - rreth një e katërta e popullsisë së botës në atë kohë.

 11. People also search for