Yahoo Web Search

 1. About 3,280,000 search results
 1. Bosnia and Herzegovina ( Bosna i Hercegovina / Босна и Херцеговина, pronounced [bôsna i xěrtseɡoʋina] ), abbreviated BiH or B&H, sometimes called Bosnia–Herzegovina and often known informally as Bosnia, is a country in South and Southeast Europe, located within the Balkans. Sarajevo is the capital and largest city.

  • +387
  • dd. mm. yyyy. (CE)
 2. en.wikipedia.org › wiki › Bosnian_WarBosnian War - Wikipedia

  The Bosnian-British film Beautiful People directed by Jasmin Dizdar portrays the encounter between English families and arriving Bosnian refugees at the height of the Bosnian War. The film was awarded the Un Certain Regard at the 1999 Cannes Festival. The Spanish film Territorio Comanche shows the story of a Spanish TV crew during the siege of ...

  • 6 April 1992 – 14 December 1995, (3 years, 8 months, 1 week and 6 days)
  • Military stalemate, Internal partition of Bosnia and Herzegovina according to the Dayton Accords., Over 101,000 dead, mainly Bosniaks., First genocide in Europe since World War II., Deployment of NATO-led forces to oversee the peace agreement., Establishment of the Office of the High Representative to oversee the civilian implementation of the peace agreement.
 3. People also ask

  What kind of music do they play in Bosnia and Herzegovina?

  What are the names of the districts in Bosnia and Herzegovina?

  What was the goal of the Serbs in Bosnia and Herzegovina?

  How many people live in Bosanska Krupa, Bosnia and Herzegovina?

  • Historiku
  • Njësit Administrative
  • Lidhje të Jashtme
  • Burimet

  Në shekullin e parë të erës sonë, pjesa më e madhe e Bosnjës së sotme e gjejmë si pjesë të perandoris Romake. Kjo pjesë ishte e banuar nga Ilirët. Pas rënies së perandorisë Romake ajo bëhet pjesë e perandoris Bizantine sikurse disa pjesë tjera të Ilirisë. Sllavët vijnë diku rreth shekullit të shtatë në këtë pjesë të Ilrisë dhe të Trakisë. Me rritjen e numrit të ardhacakëve fillon procesi i tërheqjes së popullsisë nga qytete dhe vendbanimet në periferi e dikur më vonë edhe në pjesët malore. Proces që mund të vërehet në shtete perendimore ku banorët vendas tërhiqen nga qendrat në periferi të tyre. 1. Mos e përziej me Republika Socialiste e Bosnjës dhe Hercegovinës.

  Bosnja dhe Hercegovina ndahet në dy njësi shtetërore dhe një njësi e pacaktuar të cilat ndahen më tej në njësi administrative. Njësi shtetërore janë: Federata e Bosnjës dhe Hercegovinës (org.: Federacija Bosne i Hercegovine) dhe Republika Serbe(org.: Republika Srpska) Njësitë administrative sipas njësive shtetërore janë: 1. Në Federatën e Bosnjës dhe Hercegovinës quhen kantone: 1.1. Kantoni Una-Sana; 1.2. Kantoni Posavina; 1.3. Kantoni Tuzlla; 1.4. Kantoni Zenica-Doboj; 1.5. Kantoni Bosnja-Podrinje; 1.6. Kantoni Qendror Bosnja; 1.7. Kantoni Hercegovina-Neretva; 1.8. Kantoni Perëndimor Hercegovina; 1.9. Kantoni Sarajeva; 1.10. Kantoni 10; 2. Në Republikën Serbe quhen regjione: 2.1. Regjioni Banja Luka; 2.2. Regjioni Prijedor; 2.3. Regjioni Doboj; 2.4. Regjioni Bijeljina; 2.5. Regjioni Sarajevsko-romanijska; 2.6. Regjioni Trebinje. 3. Lista e qyteteve të Bosnjës dhe Hercegovinës

  Qeveria :
  Kryetari :Presednik
  Parlamenti :
  Ministria :
  ^ https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/bk.html#People
  • Sarajeva
  • Stema
 4. sq.wikipedia.org › wiki › FilmiFilmi - Wikipedia

  • Filmat Horror
  • Historia E Filmit
  • Kategorizimi Sipas moshës
  • E Drejta MBI Filmin Vendas
  • Shiko Edhe
  • Burim I të Dhënave
  • Faqe Interneti

  Ka shume filma nder te cilet ben pjese edhe kategoria e filmave horror, te cilet kane nje qellim te vecante per te percjelle nje ndjenje frike dhe ankthi te theksuar tek shikuesi, i cili gjate filmit perjeton ngjarjet sikur te ishte vete personazhi kryesor. Kjo ndjenje behet akoma me e vecante me faktin qe shikuesi gjithmone e di se cfare e pret personazhin, prandaj dhe pret ne ankth veprimin e tij (te drejte apo te gabuar). Ana pozitive e filmave horror është se shpeshhere fundi është i lumtur dhe verteton faktin se asnje nga ngjarjet e filmit nuk ekziston, duke neutralizuar edhe friken e madhe qe krijohet fillimisht. Keto lloj filmash kane filluar te prodhohen qe para shume vitesh, pra qe kur njerezit filluan te studionin ndjenjen e frikes. Mund te permendim disa filma horror si "I know what you did last summer" "I still know what you did last summer" "I will always know what you did last summer" "The town" "The strangers" "That honeymoon" "Eden Lake"etj. Filmi me i frikshem horro...

  Para vellezerve Lymier, babai i Motion Picture apo fotografise ne levizje ishte Louis Le Prince, i cili me vitin 1888 e xhiroi nje film te metrazhit te shkurter 2 seconda. Me nje kamer me 12 frame ne second i titulluar Roundhay Garden Scene.Shfaqja e pare filmike u be ne vitin 1895,nga vellezerit franceze Lymier. Ishte njera nga shpikjet me te medha te shekullit,por filmit te asaj kohe i mungonte zeri. U deshen shume vite eksperimente derisa ne vitin 1926,vellezerit Verner njoftuan lindjen e filmit te pare me ze. Ky film ishte Don Zhuani. Ne Paris ky film u dha neper kinema per rreth nje vit dhe solli rreth 8.5 milion franga te ardhura. Filmi Don Zhuani ishte i regjistruar me sistemin e zerit vitafon(ky sistem e regjistronte zerin ne pllaka gramafoni ne rruge elektromekanike). Ne vtin 1927 kompania filmike Fox Movies hodhi ne treg nje sistem te ri regjistrimi te quajtur Movieton. Me kete sistem,regjizori i mirenjohur francez Rene Cler beri filmat e pare te mirefillte me ze. Keto fil...

  Vepra filmike që për cak kanë publikun pa marrë parasysh moshën e tyre hynë në kategorin ‘A’ të veprave artistike. Filmat e prodhuar me qëllim shfaqjeje para publikut mosha e të cilëve është mbi 14 vjeçare hynë në kategorin ‘B’ ndërsa për ata që cakun e kanë shikuest mbi 18 vjeçë është kategoria ‘C’.

  E drejta mbi lëndën filmike trajtohet si lëndë arkivore publike për filmat vendas d.m.th të financuara nga Sigla QKK

  ^ QKK-Ligji për kinematografi, neni 2 Arkivuar30 qershor 2008 tek Wayback Machine, në internet prill 2007
  ^ a b LIGJI PËR KINEMATOGRAFINË Në amëzën assembly-kosova.org Arkivuar27 shtator 2007 tek Wayback Machine
  IMDb - IMDb
  Box Office Mojo - Box Office Mojo
 5. en.wikipedia.org › wiki › BiH Cached Bosnia and Herzegovina (Serbo-Croatian: Bosna i Hercegovina / Боснa и Херцеговина, pronounced [bôsna i xěrtseɡoʋina]), abbreviated BiH or B&H, sometimes called Bosnia–Herzegovina and often known informally as Bosnia, is a country in South and Southeast Europe, located within the ...

 6. The first state in Bosnia and Herzegovina was in the Middle Ages. During the Ottoman Empire, it was a very important province in the Balkans and the capital, Sarajevo, had 100,000 people. In 1878, it became a province of Austria-Hungary when the Empire took over Bosnia and Herzegovina in 1908. In 1914 the Archduke Ferdinand and his wife, Sophie ...

 1. People also search for