Yahoo Web Search

 1. Bosnia and Herzegovina - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Bosnia_and_Herzegovina

  Bosnian roots music came from Middle Bosnia, Posavina, the Drina valley and Kalesija. It is usually performed by singers with two violinists and a šargija player. These bands first appeared around World War I and became popular in the 1960s. This is the third oldest music after the Sevdalinka and ilahija. Self-taught people, mostly in two or ...

  • +387
  • dd. mm. yyyy. (CE)
 2. Bosnja dhe Hercegovina - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Bosnja_dhe_Hercegovina
  • Historiku
  • Njësit Administrative
  • Lidhje të Jashtme
  • Burimet

  Në shekullin e parë të erës sonë, pjesa më e madhe e Bosnjës së sotme e gjejmë si pjesë të perandoris Romake. Kjo pjesë ishte e banuar nga Ilirët. Pas rënies së perandorisë Romake ajo bëhet pjesë e perandoris Bizantine sikurse disa pjesë tjera të Ilirisë. Sllavët vijnë diku rreth shekullit të shtatë në këtë pjesë të Ilrisë dhe të Trakisë. Me rritjen e numrit të ardhacakëve fillon procesi i tërheqjes së popullsisë nga qytete dhe vendbanimet në periferi e dikur më vonë edhe në pjesët malore. Proces që mund të vërehet në shtete perendimore ku banorët vendas tërhiqen nga qendrat në periferi të tyre. 1. Mos e përziej me Republika Socialiste e Bosnjës dhe Hercegovinës.

  Bosnja dhe Hercegovina ndahet në dy njësi shtetërore dhe një njësi e pacaktuar të cilat ndahen më tej në njësi administrative. Njësi shtetërore janë: Federata e Bosnjës dhe Hercegovinës (org.: Federacija Bosne i Hercegovine) dhe Republika Serbe(org.: Republika Srpska) Njësitë administrative sipas njësive shtetërore janë: 1. Në Federatën e Bosnjës dhe Hercegovinës quhen kantone: 1.1. Kantoni Una-Sana; 1.2. Kantoni Posavina; 1.3. Kantoni Tuzlla; 1.4. Kantoni Zenica-Doboj; 1.5. Kantoni Bosnja-Podrinje; 1.6. Kantoni Qendror Bosnja; 1.7. Kantoni Hercegovina-Neretva; 1.8. Kantoni Perëndimor Hercegovina; 1.9. Kantoni Sarajeva; 1.10. Kantoni 10; 2. Në Republikën Serbe quhen regjione: 2.1. Regjioni Banja Luka; 2.2. Regjioni Prijedor; 2.3. Regjioni Doboj; 2.4. Regjioni Bijeljina; 2.5. Regjioni Sarajevsko-romanijska; 2.6. Regjioni Trebinje. 3. Lista e qyteteve të Bosnjës dhe Hercegovinës

  Qeveria :
  Kryetari :Presednik
  Parlamenti :
  Ministria :
  ^ https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/bk.html#People
 3. People also ask

  Who was the High Representative for Bosnia and Herzegovina?

  Why did the Bosnian Serbs start Operation Vrbas?

  What was the name of the movie about the Bosnian War?

  What kind of music do they play in Bosnia and Herzegovina?

 4. Bosnian War - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Bosnian_War

  The Bosnian War (Serbo-Croatian: Rat u Bosni i Hercegovini / Рат у Босни и Херцеговини) was an international armed conflict that took place in Bosnia and Herzegovina between 1992 and 1995. The war is commonly seen as having started on 6 April 1992, following a number of earlier violent incidents.

  • 6 April 1992 – 14 December 1995, (3 years, 8 months, 1 week and 6 days)
  • Military stalemate, Internal partition of Bosnia and Herzegovina according to the Dayton Accords., Over 101,000 dead, mainly Bosniaks., First genocide in Europe since World War II., Deployment of NATO-led forces to oversee the peace agreement., Establishment of the Office of the High Representative to oversee the civilian implementation of the peace agreement.
 5. SHQIP TV - SHIKO TV SHQIP

  www.tvneshqip.com › rtshfilm

  is a national television station that broadcasts throughout the territory of Macedonia. Its bilingual programming is transmitted in both Albanian and Macedonian and is based on the European concepts of information that aim to foster multi-ethnic coexistence in Macedonia.

 6. SHQIP TV - SHIKO TV SHQIP

  www.tvneshqip.com › tvtetova

  Below is a list of television stations and TV providers broadcasting in the Republic of Albania National Public Channels RTSH 1 HD - RTSH 2 HD - RTSH 3 HD - RTSH Plus - RTSH Sport - RTSH Muzike - RTSH Film - RTSH 24 - RTSH Shqip - RTSH Kuvend National Private Channels Top-Channel - Vizion Plus - Tv Klan Use of the Site: Not at all www ...

 7. TV Shqip Live shiko ne HD

  www.tvshqipon.com

  TV Shqip Live ne të gjitha platformat. Këtu mund të shikoni Shqip TV Live në kualitetin HD. TVShqipOn ua mundëson të shikoni kanale të ndryshme ne gjuhen shqipe, duke filluar nga ato kombëtare, sport, për fëmijë, dokumentare etj. Tv Shqip mund ta ndiqni nga kompjuteri, telefoni, tableti si edhe pajisje tjera.

 8. Shiko Sport Tv 1 Live

  1shiko.ndeshje.net › 2019 › 09

  Shiko Sport Tv 1 Live. Shiko Ndeshje futbolli LIVE me koment shqip ne Supersoprt ose ne Tring online ne internet HD! Kampionati shqiptar direkt, seria A live, premier liga live, kupa e kampioneve, kampionati spanjoll.

 9. Shikoni Shqip drejtpërdrejt HD IPTV TV. Televizioni Shqip. Televizione Shqiptare Online. Live Futboll, Live Lajme, Live Muzikë dhe me shume! Gëzojnë Live TV pa probleme! Punon në Kosovë, Shqipëri, Maqedoni dhe shumë vende të tjera rreth botes.

 10. MOBILE TV | SHIKO TV SHQIP

  mobile.shqipvisiontv.com › sh-aksion

  Jan 21, 2016 · All tv Streams on Shqipvision.com and in our applications for Android and iOs are legal and are hosted on our servers. We have authorization from television's owners to stream theyr channels to our platform "Tv ne shqip". If u want your tv station to be here, please Contact us. We dont sell or buy tv channel streams. Our services price is free.

 11. People also search for