Yahoo Web Search

 1. About 916 search results
 1. Christian Clavier. 1952-ben született Párizsban, tanulmányait is itt végezte. Legismertebb szerepei a Jöttünk, láttunk, visszamennénk, illetve az Asterix és Obelix című filmekhez köthető, 1994-ben César-díjra jelölték.

  • Férfi
  • May 6, 1952
  • Színész, Forgatókönyvíró, Producer
 2. Christian Clavier filmjei. Bazi nagy francia lagzik 2.Francia vígjáték (2019) Családi vakáció - Irány Ibiza!Francia-belga vígjáték (2019)

  • életrajza
  • Családja
  • Elismerése
  • További információk

  Clavier a középiskolai tanulmányait a neuilly-i Pasteur líceumban végezte el és bár többször említette, sohasem tanult a párizsi Politikatudományi Intézetben. A színészi karrierje a középiskola Splendid nevű, komikus színházi társulatában kezdődött, a társulattal olyan közönségsikeres filmeket alkotott, mint a Bronzbarnák (Les Bronzés) és a Karácsonyi kalamajka (Le Père Noël est une ordure). A Splendid-csoportot elhagyva, 1993-ban Jean Reno mellett főszerepet játszik a világszerte népszerű Jöttünk, láttunk, visszamennénk (Les Visiteurs) című vígjátékban. A filmbeli Jacquouille (magyar fordításban Zsak-Fos, a bolondos) szerepe széles körű ismertséget nyújtott Clavier számára. Az ismertté vált színész ezután több nagy költségvetésű francia filmben játszott, úgymint az Asterix képregény filmadaptációi, illetve a Jöttünk, láttunk, visszamennénk folytatásai. A többnyire vígjátékokban szereplő Clavier drámai szerepeket is vállalt, így láthatjuk a A nyomorultak televíziós változatában, Thé...

  Apja, Jean Clavier orvos, édesanyja, Phanette háztartásbeli volt. A színész két testvére közül a bátyja, Stéphane Clavier is a filmművészetet választotta, filmrendezőként dolgozik, a húga professzor. Clavier unokaöccse Yves Rousset-Rouard producer, aki a Bronzbarnákfilmekben is közreműködött. Marie-Anne Chazelszínésznő több mint harminc éven át volt Clavier felesége, házasságukból két lányuk született, a második lány azonban közvetlenül a születése után meghalt. Chazeltől 2001-ben vált el, jelenlegi társa Isabelle de Araujo sminkes, akit egy forgatáson ismert meg.

  Claviert a Jöttünk, láttunk, visszamennénk című filmmel kapcsolatban a legjobb színész, illetve a legjobb forgatókönyv kategóriákban jelölték a César-díjra 1994-ben. A színészi tevékenységének elismeréseként 2008. május 21-én kapta meg a Francia Köztársaság Becsületrendjelovagi címet.

  Christian Clavier az Internet Movie Database oldalon (angolul)
  Christian Clavier a PORT.hu-n (magyarul)
  Christian Clavier az Internetes Szinkron Adatbázisban (magyarul)
  • Marie-Anne Chazel (?–2001), Isabelle de Araujo (2004–)
  • 1973
 3. A folytatásban valamennyi színész visszatér, a családfő Christian Clavier vezetésével (Jöttünk, láttunk, visszamennénk-sorozat, Asterix-sorozat). A Bazi nagy francia lagzik 2 a legjobb francia vígjátékhagyományokat követi, s ezúttal is bővelkedik humorban.

  • Philippe de Chauveron
  • Christian Clavier
 4. 2019: Bertrand Blier: vígjáték: Philippe: Ibiza Családi vakáció: Irány Ibiza! 2019: Arnaud Lemort: vígjáték: 32: 2,5: Claude Verneuil: Qu'est-ce qu'on a encore fait au bon Dieu? Bazi nagy francia lagzik 2. 2019: Philippe de Chauveron: dráma, vígjáték: 54: 3,0: Astérix (hangja) Astérix: Le secret de la potion magique Asterix: A ...

 5. Christian Clavier, Actor: Les visiteurs. Christian Clavier was born on May 6, 1952 in Paris, France. He is an actor and writer, known for Les visiteurs (1993), Just Visiting (2001) and Asterix and Obelix vs. Caesar (1999).

 6. www.filmszemle.hu › subFilmszemle.hu

  Philippe de Chauveron rendező munkái: Bazi nagy francia lagzik, A társam felesége. Christian Clavier filmjei: Bazi nagy francia lagzik, Nagytudásúak, Ne ...

 1. People also search for