Yahoo Web Search

 1. Civil resistance - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Civilian_resistance

  Civil resistance is a long-standing and widespread phenomenon in human history. Several works on civil resistance adopt a historical approach to the analysis of the subject. Cases of civil resistance, both successful and unsuccessful, include: Mohandas K. Gandhi 's role in the Indian independence movement in 1917–47.

 2. Adem Demaçi - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Adem_Demaçi

  Civil Resistance in Kosovo by Howard Clark, 2000. The Politics of Serbia in the 1990s by Robert Thomas, 1999. Albania in Transition: The Rocky Road to Democracy (Nations of the Modern World Ser) by Biberaj and Elez Biberaj, 1999. Understanding the War in Kosovo by Florian Bieber, 2003.

 3. Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Gjykata_Ndërkombëtare_e...

  Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë me qendër në Hagë, që përfaqëson gjykatën e nivelit më të lartë të Kombeve të Bashkuara, publikoi pasditen e datës 22 korrik 2010 opinionin këshilldhënës lidhur me ligjshmërinë e shpalljes së pavarësisë së Kosovës më 17 shkurt të vitit 2008.

 4. Mahatma Gandi - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Mahatma_Gandi

  Jeta e hershme dhe përkatësia. Mohandas Gandhi Karamchand ka lindur më 2 tetor 1869 në Porbandar, një qytet bregdetar në sot njihet si Gujarat, Indi.Babai i tij, Karamchand Gandi (1822-1885), i cili i përkiste komunitetit të Modh Hindu, ishte një zyrtar i lartë i shtetit Porbander, një shtet i vogël madhështor në Agjencinë Kathiawar të Indisë Britanike .

 5. Gratë në Kosovë - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Gratë_në_Kosovë

  Gratë në Kosovë janë gra që jetojnë në Kosovë ose janë me prejardhje nga Republika e Kosovës.Si qytetarë të një kombi të pasluftës, disa gra kosovare janë bërë pjesëmarrëse në procesin e ndërtimit të paqes dhe krijimin e forcimin e barazisë gjinore në procesin e rehabilitimit në Kosovë.

 6. Shpallja e Pavarësisë së Kosovës - Wikipedia

  sq.m.wikipedia.org/wiki/Shpallja_e_Pavarësisë...

  Shpallja e Pavarësisë së Kosovës është bërë më 17 shkurt të vitit 2008 në ora 15:39 në Kuvendin e Republikës së Kosovës në Prishtinë. Në një mbledhje të jashtëzakonshme ku merrnin pjesë 109 nga gjithsej 120 deputetë, Kuvendi i Kosovës njëzëri shpalli Kosovën shtet të pavarur, sovran dhe demokratik.

 7. Rebellion - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Insurrections

  Rebellion, uprising, or insurrection is a refusal of obedience or order. It refers to the open resistance against the orders of an established authority. [citation needed]A rebellion originates from a sentiment of indignation and disapproval of a situation and then manifests itself by the refusal to submit or to obey the authority responsible for this situation.

 8. Reforma agrare dhe kolonizimi i Kosovës - Wikipedia

  sq.m.wikipedia.org/wiki/Reforma_agrare_dhe...

  “Arnautët është e pamundur për t'i thyer vetëm me anë të kolonizimit gradual ... Mënyra e vetme dhe mjeti i vetëm për të është forca brutale e një pushteti të organizuar shtetëror, në të cilin ne jemi gjithmonë mbi ta. “ – Vasa Čubrilović Me synim të shtypjes së shqiptarëve, qeveria e Beogradit ka formuar formacione paraushtarake çetnikët , të cilët janë ...

 9. Bashkimi kombëtar - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Bashkimi_kombëtar

  Bashkimi kombëtar është ide për një proces për të bashkuar të gjithë trevat shqiptare me qëllim të krijimit e një shteti shqiptar. Bashkimi i Shqipërisë me Kosovën është një proces politike, e rigjallëruar pasi Kosova shpalli pavarësinë në vitin 2008.

 10. shiko tv shqip live nga kompiutri - YouTube

  www.youtube.com/watch?v=XhRtdGelbNc

  SHIKO TV SHQIP http://www.tvneshqip.com PERSHENDETIE SOT DO JU TREGOI SE SI MUNT TE SHIKONI KANALET SHQI...

 11. People also search for