Yahoo Web Search

 1. Postcode Drongen - Postcode bij adres

  postcodebijadres.be › drongen

  Postcodes van gemeente Drongen. Drongen heeft in totaal 1 unieke postcode. Hieronder een overzicht van alle postcodes die in Drongen liggen. Klik op het betreffende postcodenummer om meer postcode en adresseninformatie te zien. 9031.

 2. Postcodes in Drongan, East Ayrshire, Scotland | Postcode ...

  www.townscountiespostcodes.co.uk › postcodes-in

  Information on Postcodes in Drongan, East Ayrshire, Scotland. Postcodes in Drongan, East Ayrshire, Scotland. Our database currently has a total of 1 Postcode areas in Drongan, East Ayrshire..

 3. Drongen - Wikipedia

  nl.wikipedia.org › wiki › Drongen
  • Geschiedenis
  • Bezienswaardigheden
  • Demografie
  • Vervoer
  • Sport
  • Geboren
  • Trivia

  Prehistorische vondsten in Baarlevelde en Halewijn wijzen op oude bewoning in het gebied. In de Bourgoyen werden Gallo-Romeinse vondsten gedaan. Drongendorp ontwikkelde zich rond de abdij, waarvan de geschiedenis teruggaat tot de 7de eeuw. Drongens oudste vermelding stamt uit 820, toen was er sprake van het Latijnse Truncinas. De abdij werd in de 12de eeuw een norbertijnenabdij door toedoen van Iwein van Aalst. Drongen was een oude heerlijkheid, en behoorde oorspronkelijk toe aan de Graaf van Vlaanderen. Vanaf de 11de eeuw viel het onder het huis van Aalst, later onder de heren van Kortrijk. Graaf Jean-Baptiste d'Hane de Steenhuysewerd in 1786 de laatste bezitter van de heerlijkheid. Ook het nabijgelegen Baarle heeft een geschiedenis die tot de middeleeuwen teruggaat. Op 22 januari 1805 werd bij keizerlijk decreet Baarle afgeschaft als zelfstandige gemeente. Het stuk op de linkeroever van de Leie werd bij Drongen aangehecht, het stuk op de rechteroever bij Sint-Martens-Latem. De par...

  De Keuzemeersen, een natuurreservaat langs de Leie dat deel uitmaakt van het Natuurpark Levende Leie.
  De Assels, een meersengebied tussen verschillende Leie-armen, waarvan ook een deel als natuurreservaat (12 ha) is erkend. In januari 2019 werden de beide natuurreservaten Keuzemeersen en Assels gef...
  Het beboomde dorpsplein, als monument beschermd, met de Sint-Gerolfkerk
  De Hoosmolen in het natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen, dat voorts vooral in Mariakerke is gelegen

  In Drongen woonden in 2007 1,3% allochtonen, er was een werkloosheid van 3% en 2% van de geboortes vonden plaats in kansarme gezinnen.

  In Drongen-centrum ligt het station Drongen langs de spoorlijn 50A, dat elk uur wordt aangedaan door de stoptrein tussen Gent-Sint-Pieters en Brugge. Het stationsgebouw, dat al vele jaren niet meer werd gebruikt, werd in 2011 afgebroken ten behoeve van de verbreding van de spoorlijn. Tot 1984 beschikte ook Halewijn over een eigen station. De 'fietsostrade' werd in 2014 gelegd. Dit is een 2,5 kilometer lang fietspad langs de sporen tussen Drongen en het Sint-Pietersstation Gent. Drongen wordt aangedaan door de stadsbussen 14, 15, 16, 17 en 18 van De Lijn, waarvan lijn 18 ook Luchteren aandoet. In Baarle ligt een afrit van de E40, wat er de aanwezigheid van het Drongense industriepark en het enige hotel van de deelgemeente, het Van der Valk Hotel Drongen, verklaart.

  Drongen heeft een voetbalclub die is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond, namelijk KVE Drongen, hetgeen staat voor Koninklijke Voetbalvereniging Eendracht Drongen. Recent kreeg de club een nieuw complex aan de Keiskant in de Sint-Gerolfstraatin Drongen-centrum.

  In het Vinkendal in de parochie Luchteren is een Namibisch ereconsulaat gevestigd met als ressortgebied het Vlaams Gewest.
  Radiozender MNM maakte tweemaal een live-uitzending vanuit Drongen, telkens vanuit het wegrestaurant langs de E40 richting Brussel.
  De rotonde aan de Drongense Steenweg kwam 20 december 2016 voor in de fotoronde van het televisieprogramma De Slimste Mens ter Wereld.
  De Abdij van Drongen vormde in 2016 het decor voor het Eén-programma 'Het Goeie Leven', een realityshow met Wim Lybaert.
 4. Postcodes in Drongan, East Ayrshire - Check My Postcode

  checkmypostcode.uk › east-ayrshire › drongan

  Postcodes in Drongan, East Ayrshire CheckMyPostcode.UK is a Good Stuff website. ...

 5. List of postal codes in Belgium - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › List_of_postal_codes_in

  9031 Drongen (Gent) 9032 Wondelgem (Gent) 9040 Sint-Amandsberg (Gent) ... Find a postcode in Belgium This page was last edited on 6 May 2021, at 08:34 ...

 6. Postcode Noordhoutstraat in Drongen (Gent) - Postcode bij adres

  postcodebijadres.be › noordhoutstraat+drongen

  Bekijk alle details van Noordhoutstraat in Drongen. Vind de gerelateerde postcodes, supermarkten in de buurt en nog veel meer.

 7. Dronten is a place in the municipality Dronten in the province Flevoland. Dronten has 718 postcodes with 406 streets and Dronten is divided into 7 districts and 42 neighbourhoods. Dronten has a total surface area of 42 389 km 2 of which 9 020 km 2 consists of water and 33 370 km 2 of land.

 8. Drongen - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Drongen

  Drongen is known for its early medieval monastery, Drongen Abbey, founded in the 7th century by the monk Amandus, the Missionary of the Leie and Schelde. Destroyed by the Normans in 853, the monastery was rebuilt by the counts of Flanders.

 9. Dronten, Netherlands Postcodes - World Postal Code

  worldpostalcode.com › netherlands › flevoland

  Postcodes for Dronten, Netherlands. Use our interactive map, address lookup, or code list to find the correct zip code for your postal mails destination.

 10. Contact - iDocta

  www.idocta.be › contact

  Industriepark Drongen 13b 9031 Drongen. iDocta KUST Koningsstraat 18 8400 Oostende. Info. 0800 32 5 32. info@idocta.be. ... Postcode & Stad * E-mailadres * ...

 11. People also search for