Yahoo Web Search

 1. About 61,700 search results
 1. en.wikipedia.org › wiki › EurodiscoEurodisco - Wikipedia

  Eurodisco (also spelled as Euro disco) is the variety of European forms of electronic dance music that evolved from disco in the late 1970s, incorporating elements of pop and rock into a disco-like continuous dance atmosphere. Many Eurodisco compositions feature lyrics sung in English, although the singers often share a different mother tongue .

  • 1970s, Europe (particularly France, former West Germany, and Italy)
  • Disco, pop, Europop, rock
 2. sq.wikipedia.org › wiki › EuroEuro - Wikipedia

  • Karakteristikat
  • Prezantimi I Euros
  • Shiko Edhe këtë
  • Lidhje të Jashtme

  Monedhat dhe Kartmonedhat

  Euroja ndahet në 100 cent (gjithashtu të njohur si "euro cent" për t'i dalluar nga monedhat tjera). Të gjitha monedhat euro në qarkullim (ku përfshihen monedhat komemorative €2) kanë "anën e zakonshme" që tregon vlerën e saj me 15 shtetet para të BE-së në prapavijë. Kjo anë u dizajnua nga Luc Luycx. Nga viti 2007 ose 2008 (varësisht nga shtetet) harta e “vjetër” u zëvendësua me një hartë të Evropës, duke treguar kështu edhe shtete që nuk janë anëtare të Bashkimit Evropian, p.sh. Norvegjia. Mo...

  Simboli

  Simboli grafik i euros (€) është inspiruar nga shkronja greke epsilon dhe ka të bëjë me shkronjën e parë të fjalës “Evropa”. Vijat paralele e përfaqësojnë stabilitetin e Euros. shkurtesa zyrtare e euros, e cila është evidentuar nga Organizata Ndërkombëtare për Standardizim (ISO) dhe përdoret për qëllime zyrtare, financiare dhe komerciale, është ‘EUR’.

  Euroja u themelua nga nenet në Traktatin e Bashkimit Evropian në Maastricht më 1992 që u përdor për ta themeluar unionin ekonomik dhe monetar. Për tu bërë pjesë e valutës së re, shtetet anëtare duhet t'i plotësonin kriteret e rrepta si deficit buxhetor më pak se tre përqind e GDP-së së tyre, një proporcion borxhi më pak se 60 përqind e GDP-së, inflacioni i ulët, dhe raporte interesi afër mesatares së BE-së. Në Traktatin Maastricht, Britania e Madhe dhe Danimarkau përjashtuan nga lëvizja në unionin monetar, i cili do t'i çonte në prezantimin e euros. Ekonomistët që ndihmuan në krijimin e euros përfshijnë Robert Mundell, Wim Duisenberg, Robert Tollison, Neil Dowling, Fred Arditti dhe Tommaso Padoa-Schioppa. Emri euro u zgjodh më 4 gusht 1995 nga Germain Pirlot, një esperantist belg dhe ish-mësues i Frëngjishtes dhe Historisë, dhe u adoptua zyrtarisht në Madridmë 16 dhjetor 1995. Për shkak të dallimeve në konventa kombëtare për rrumbullakësimin dhe numrat domethënës, të gjitha ndërrime...

  Stampa:En Banka Qendrore Evropiane
  Stampa:En Euro-banknota dhe monedha të hekurta
  Stampa:En Europedia: Guide to European policies and legislation
  Stampa:En Stampa:De Euro (Kartëmonedhat)
 3. Euro disco From Simple English Wikipedia, the free encyclopedia Euro disco is a form of disco -based dance music which originated in the late-1970s in Europe, as a more European variant of disco music. Euro disco was based on disco music, yet it was a more encompassing genre which borrowed influences from pop, rock and New Wave music.

 4. Eurobeat refers to two styles of dance music that originated in Europe: one is a British variant of Italian Eurodisco-influenced dance-pop, and the other is a hi-NRG -driven form of Italo disco. Both forms were developed in the 1980s.

 5. Eurodisco (also spelled as Euro disco) is the variety of European forms of electronic dance music that evolved from disco in the late 1970s, incorporating elements of pop and rock into a disco-like continuous dance atmosphere.

 6. Italo disco (various capitalized, and sometimes hyphenated as Italo-disco) is a music genre which originated in Italy in the late 1970s and was mainly produced in the early 1980s. Italo disco evolved from the then-current underground dance, pop, and electronic music, both domestic and foreign (American hi-NRG, French Euro disco) and developed ...

  • Sfondi dhe Prodhimi
  • Inçizimi
  • Kompozimi
  • Lëshimi dhe Promovimi
  • Performanca Reklamuese

  Pas publikimit të Dua Lipa: The Complete Edition në tetor 2018, edicioni i zgjeruar luksoz i albumit të saj debutues, Lipa njoftoi një teke të re të titulluar "Swan Song". Më 24 janar 2019, kënga u publikua për filmin Alita: Battle Angel (2019), dhe u prit me sukses të moderuar tregtar. Në të njëjtin muaj, Lipa deklaroi se kishte kaluar vitin e kaluar në procesin e shkrimit për një album të dytë të ardhshëm në studio. Ndërsa diskutoi për tingullin e albumit, Lipa komentoi se do të ishte një rekord pop "nostalgjik" që "ndjehet si një klasë vallëzimi". Për zhvillimin e Future Nostalgia, Lipa deklaroi: Pas publikimit të tekes të saj kryesore “Don't Start Now”, Future Nostalgia dhe turneu i saj i arenës shoqëruese u njoftua në dhjetor. Lipa deklaroi se albumi ishte frymëzuar nga artistë përfshirë Madonna, Gwen Stefani, Moloko, Blondie dhe Outkast. Ajo shtoi se albumi do të shfaqte "shumë më tepër një element live" të frymëzuar nga turneu me grupin e saj, por "i përzier së bashku me prod...

  Lipa filloi regjistrimin për Future Nostalgia në janar 2018 dhe përfundoi në shkurt 2020. Ajo regjistroi gati 60 këngë gjatë prodhimit të albumit. Lipa bashkëpunoi me prodhuesit Nile Rodgers, Max Martin, Mark Ronson dhe Pharrell Williams, megjithatë asnjë nga bashkëpunimet nuk ia doli të futej në listën përfundimtare. Një nga studiot ku ajo punoi ishte Geejam Studios në Xhamajka.

  Muzika dhe tekstet

  Muzikisht, Future Nostalgia është përshkruar si disko-pop, elektropop, dhe dance-pop rekord me ndikime të pop-funk, power pop, synth-pop, house, new wave, Euro disco, Nu-disco, synth-pop i errët dhe R&B me vokalet e Lipës. Në tekste, albumi ka tema të lëvizjes, fuqizimit, barazisë dhe emancipimit. E përshkruar nga Lipa si një "klasë vallëzimi",ajo mori frymëzim nga muzika në vitet 1980, 1990 dhe 2000 për të krijuar një "tingull të përjetshëm vallëzimi modern-retro".

  Shpërndarja

  Albumi u lëshua në 27 mars 2020, nga Warner Records, i dyti i Lipës që u lëshua nga ky label. Edicioni standard u lëshua në CD, kasetë, vinyl, shkarkime digjitale dhe transmetim. Vinyl u lëshua në të dyja një vinyl me ngjyra dhe një disk fotografish dhe kaseta u lëshua në ngjyra ari, rozë, blu dhe të verdha.Albumi u lëshua gjithashtu me një arkë që përmban një vinyl të verdhë 12 ", një libër fotografie nga fotoshooti i albumit, një printim arti, një notë falënderimi nga Lipa, një kopje tatuaz...

  Turne dhe shfaqje live

  Lipa mori pjesë në Sydney Gay dhe Lesbian Mardi Gras më 29 shkurt 2020, ku seti i saj përfshiu performancën e parë live të "Physical". Ajo gjithashtu njoftoi Tour Future Nostalgia në mbështetje të albumit. Turneu është planifikuar të fillojë në 3 janar 2021 në Newcastle, Angli, i përbërë nga 21 shfaqje të paralajmëruara. Turneu u shty nga data origjinale e tij pranverë-verë e vitit 2020 për shkak të pandemisë COVID-19. Gjatë vetë izolimit, përmes një transmetimi të drejtpërdrejtë nga shtëpia...

  Teket

  Future Nostalgia mbështetet nga tri teke dhe një teke promovuese. "Don't Start Now" shërbeu si tekja kryesore e albumit, e lëshuar në 31 tetor 2019. Mori vlerësime pozitive nga kritikët e muzikës, të cilët komplimentuan për ndikimet e saj disko dhe vokale të Lipës. Kënga ishte gjithashtu një sukses komercial, duke u bërë hyrja e saj e shtatë në top 10 në Singles Chart në Mbretërinë e Bashkuar dhe 3 hyrjet e para në Billboard Hot 100 të SHBA.Është certifikuar gjithashtu ari në Belgjikë, Itali...

  Future Nostalgia debutoi në numrin dy në Listën e Albumeve në Mbretërinë e Bashkuar me 34.390 njësi, vetëm 550 njësi pas 5 Seconds of Summer's Calm. Në javën e dytë, albumi arriti kulmin e tabelës, duke bërë Future Nostalgia albumin e parë numër një në Mbretërinë e Bashkuar të Lipës. Për më tepër, albumi kryesoi listat e rekordeve në Republikën Çeke, Australi, Estoni, Kroaci, Finlandë, Holandë, Lituani, Irlandë, Zelandë të Re, Skoci, Spanjë, Portugali dhe Sllovaki.

 1. People also search for