Yahoo Web Search

 1. About 44,100 search results
 1. en.wikipedia.org › wiki › EurodiscoEurodisco - Wikipedia

  Eurodisco (also spelled as Euro disco) is the variety of European forms of electronic dance music that evolved from disco in the late 1970s, incorporating elements of pop and rock into a disco-like continuous dance atmosphere. Many Eurodisco compositions feature lyrics sung in English, although the singers often share a different mother tongue .

  • 1970s, Europe (particularly France, former West Germany, and Italy)
  • Disco, pop, Europop, rock
 2. sq.wikipedia.org › wiki › EuroEuro - Wikipedia

  • Karakteristikat
  • Prezantimi I Euros
  • Shiko Edhe këtë
  • Lidhje të Jashtme

  Monedhat dhe Kartmonedhat

  Euroja ndahet në 100 cent (gjithashtu të njohur si "euro cent" për t'i dalluar nga monedhat tjera). Të gjitha monedhat euro në qarkullim (ku përfshihen monedhat komemorative €2) kanë "anën e zakonshme" që tregon vlerën e saj me 15 shtetet para të BE-së në prapavijë. Kjo anë u dizajnua nga Luc Luycx. Nga viti 2007 ose 2008 (varësisht nga shtetet) harta e “vjetër” u zëvendësua me një hartë të Evropës, duke treguar kështu edhe shtete që nuk janë anëtare të Bashkimit Evropian, p.sh. Norvegjia. Mo...

  Simboli

  Simboli grafik i euros (€) është inspiruar nga shkronja greke epsilon dhe ka të bëjë me shkronjën e parë të fjalës “Evropa”. Vijat paralele e përfaqësojnë stabilitetin e Euros. shkurtesa zyrtare e euros, e cila është evidentuar nga Organizata Ndërkombëtare për Standardizim (ISO) dhe përdoret për qëllime zyrtare, financiare dhe komerciale, është ‘EUR’.

  Euroja u themelua nga nenet në Traktatin e Bashkimit Evropian në Maastricht më 1992 që u përdor për ta themeluar unionin ekonomik dhe monetar. Për tu bërë pjesë e valutës së re, shtetet anëtare duhet t'i plotësonin kriteret e rrepta si deficit buxhetor më pak se tre përqind e GDP-së së tyre, një proporcion borxhi më pak se 60 përqind e GDP-së, infl...

  Stampa:En Banka Qendrore Evropiane
  Stampa:En Euro-banknota dhe monedha të hekurta
  Stampa:En Europedia: Guide to European policies and legislation
  Stampa:En Stampa:De Euro (Kartëmonedhat)
 3. Euro disco is a form of disco -based dance music which originated in the late-1970s in Europe, as a more European variant of disco music. Euro disco was based on disco music, yet it was a more encompassing genre which borrowed influences from pop, rock and New Wave music.

 4. en.wikipedia.org › wiki › EurodanceEurodance - Wikipedia

  Eurodance (sometimes referred to as Euro-NRG, Euro-electronica or Euro) is a genre of electronic dance music that originated in the late 1980s in Europe. It combines many elements of hip hop, techno, Hi-NRG, house music, and Euro disco. This genre of music is heavily influenced by the use of rich vocals, sometimes with rapped verses.

  • Eurohouse, Euro techno, Euro hop
 5. en.wikipedia.org › wiki › DiscoDisco - Wikipedia

  Disco is a genre of dance music and a subculture that emerged in the 1970s from the United States' urban nightlife scene. Its sound is typified by four-on-the-floor beats, syncopated basslines, string sections, horns, electric piano, synthesizers, and electric rhythm guitars . Disco started as a mixture of music from venues popular with Italian ...

 6. en.wikipedia.org › wiki › EuropopEuropop - Wikipedia

  dance [1] Cultural origins. Mid to late 1960s, Europe [2] Regional scenes. Scandinavia. Other topics. Euro house. Europop (also spelled Euro pop) is a style of pop music that originated in Europe during the mid to late 1960s [2] and developed to today's form throughout the late 1970s. Europop topped the charts throughout the 1980s and 1990s.

 1. People also search for