Yahoo Web Search

 1. Castello Sforzesco

  olaszorszagrol.hu/castello-sforzesco

  2. Sala dei Ducali / Capella Ducale: Gian Galeazzo Sforza idejéből. 3. Sala del Tesoro: itt Bramante: Argo című falfreskója látható (fentebb) 4. La Ponticella (salette nere): a fekete szalonok Ludovico fiatalon elhunyt feleségének, Beatricének állítanak emléket. 5.

 2. 10 kihagyhatatlan látnivaló Lombardia tartományban – Olasz ...

  olaszutak.tutiut.hu/2017/01/05/10-kihagyhatatlan...

  Lombardia Észak-Olaszország egyik legfestőibb területe, ahol gyönyörű tavak és művészeti kincsekben gazdag nagyvárosok várják a látogatókat. Északról Svájc, nyugaton Piemonte, keleten Trentino-Alto Adige és Veneto, délen Emilia–Romagna tartományai alkotják a határvonalakat.

 3. 10 kihagyhatatlan látnivaló Lombardia tartományában ...

  olaszutak.blog.hu/2017/01/05/kihagyhatatlan_latnivalok...

  A város egyik specialitása a torrone, mely egy főként karácsonyi édesség, Olaszország (és Spanyolország) több részén is helyi specialitásnak számít, de a legenda szerint Cremonából ered. 1441. október 25-én Bianca Maria Visconti és Francesco Sforza esküvőji ebédjére a helyi cukrászok mézből, mandulából és ...

 4. Bán Mór-Hunyadi 2. Az üstökös lángja - DocShare.tips

  docshare.tips/baacuten-moacuter-hunyadi-2-az...

  Bán Mór-Hunyadi 2. Az üstökös lángja. of 504. Share & Embed

 5. Benito Mussolini - Uniópédia

  hu.unionpedia.org/i/Benito_Mussolini

  Benito Amilcare Andrea Mussolini (1883. július 29. – 1945. április 28.) olasz fasiszta politikus, Olaszország diktátori hatalmú miniszterelnöke 1922 és 1943 között, 1943 és 1945 között a nemzetiszocialista Németország által fenntartott bábállam, az inkább Salói Köztársaság néven ismert Olasz Szociális Köztársaság miniszterelnöke. 401 kapcsolatok.

 6. Pestis - hu.unionpedia.org

  hu.unionpedia.org/i/Pestis

  975 kapcsolatok: A bálvány, A földrajzi felfedezések kora, A gyógyászat kánonja, A hűség jutalma, A hetedik pecsét (film), A rizs és a só évei, A szarral nem szabad s

 7. Múlt-kor

  mult-kor.blog.hu/page/26

  https://www.facebook.com/multkor.tortenelmi.magazin. Keresés. Legolvasottabb cikkek

 8. Olaszországi utazások

  olaszutak.blog.hu/page/33

  Utóda, Gian Galeazzo 1392 és 1396 között kibővítette ezt és új építményeket kapcsolt hozzá. Ez az épületegyüttes volt a citadella. Ez nagyjából a mai Corte Principale nevet viselő udvar helyét foglalta el. Giovanni Filippo Visconti idején, 1412-ben lett a vár a hercegek rezidenciája.

 9. December 13.

  baloghpet.blogspot.com/2015/03

  Mar 13, 2015 · Balogh Péter kulturális weboldala. Leírás: "Weboldalamon főként a kultúra, a művészetek és a komolyzene kap igen hangsúlyos szerepet. Az általános intelligencia, a műveltség mellett az igazság, a becsület, a szeretet, az emberek egymáshoz való viszonya foglalkoztat. Mottó:"A megfoghatatlan pillanat, a folyton mozgásban lévő pont, ahol jövőbe fordul át a múlt: az a ...

 10. Olaszországi utazások

  olaszutak.blog.hu/page/31

  1. Egy kávé Trieszt régi , patinás kávézóinak egyikében ahol Svevo, Saba, Stendhal és sokan mások üldögéltek egykor. Némelyik szinte nem is változott, így turisták népszerű célpontjai.