Yahoo Web Search

 1. Rock - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Rock

  Në vitet `70,rock-u u trupëzua me ndikime nga muzika soul, funk dhe ajo latine. Gjithashtu gjatë ketyre viteve pasuan shumë nënzhanre të tjera muzikore si soft rock, glam rock, heavy metal, hard rock, progressive rock, dhe punk rock. Nënzhanret e rock-ut që vazhduan në vitet `80 ishin New Wave, hardcore punk dhe alternative rock.

 2. Hard rock - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Hard_rock

  Hard rock (ose Heavy rock) është një nën-zhandër i muzikës rock që ka zanafillën nga mesi i viteve të 60ta. Kjo muzikë bëhet duke ekzekutuar me instrumente si kitarë elektrike, bas kitarë, bateri dhe të shoqëruara shpesh me piano dhe tastierë.

 3. Blues Rock is a type of music which mixes blues with rock and roll, and uses mostly electric guitar as a main instrument. It began in the mid 1960s in England and the United States with bands such as Cream and The Rolling Stones, who experimented with music from the older bluesmen like Elmore James, Robert Johnson, Howlin' Wolf and Bo Diddley.

 4. Hard rock - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Sleaze_rock

  Hard rock or heavy rock is a loosely defined subgenre of rock music typified by a heavy use of aggressive vocals, distorted electric guitars, bass guitar, and drums, sometimes accompanied with keyboards. It began in the mid-1960s with the garage, psychedelic and blues rock movements.

 5. GLAM - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/GLAM

  Përgjithsisht, GLAM-et janë institucione në interes të publikut që mbledhin trashëgiminë kulturore materiale. Termi LAM ka qenë në përdorim të paktën që nga vitet 1990. [7] Ai u shfaq kur këto institucione e panë misionin e tyre të mbivendosur, që krijonte nevojën për një grup më të gjerë në sektorin e industrisë.

 6. Pantera - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Pantera

  Pantera (/ p æ n ˈ t ɛr ə /, Spanish for "Panther") was an American heavy metal band from Arlington, Texas, formed in 1981.The group's best-known lineup consisted of the Abbott brothers—drummer Vinnie Paul and guitarist Dimebag Darrell—along with vocalist Phil Anselmo and bassist Rex Brown.

 7. Brian Eno - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Brian_Eno

  Brian Peter George St. John le Baptiste de la Salle Eno (i lindur më 15 maj 1948 në Suffolk, Angli), i njohur si Brian Eno, është kompozitor, producent, muzikolog, dhe vokalist anglez, i cili, si solo artist njihet si "Babai i Muzikës Ambient".

 8. Alternativni rock - Wikipedija, prosta enciklopedija

  sl.wikipedia.org/wiki/Alternativni_rock

  Alternativni rock (imenovan tudi alternativna glasba ali na kratko alternativa) je eden od zvrsti rokovske glasbe, čigar začetki segajo v osemdeseta leta (1980-1989).Zelo popularen je postal v devetdesetih (1990-1999) in njegova popularnost se je ohranila vse do danes.

 9. It's My Life (këngë nga Bon Jovi) - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/It's_My_Life_(këngë_nga...

  It's My Life është një këngë e grupit rok amerikan Bon Jovi.Ajo u lëshua në 23 maj 2000 si beqar kryesor nga albumi i tyre i shtatë në studio Crush (2000). Kënga është shkruar dhe prodhuar nga Jon Bon Jovi, Richie Sambora dhe Max Martin, dhe është bashkë-prodhuar nga Luke Ebin.

 10. Rock – Wikipedie

  cs.wikipedia.org/wiki/Rock

  V tomto období také vznikly další podžánry jako soft rock, glam rock, heavy metal, hard rock, progresivní rock a punk rock. V 80. letech syntézou punk rocku s mnoha dalšími styly vznikla tzv. Nová vlna, na druhou stranu se punk rock zradikalizoval za vzniku hardcore, což položilo základy alternativnímu rocku a grunge.

 11. People also search for