Yahoo Web Search

 1. Lista e enciklopedive universale - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Lista_e_enciklopedive

  Shqip (Shqip) Enciklopedia e Jugosllavisë (1984) , Versioni ne gjuhen shqipe i botimit te dyte te 2. që nga 1984 (u ndërpre me 1990, e pambaruar). Shih Encyclopedia of Yugoslavia në gjuhën angleze

 2. Shqiptarët në Egjipt - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Shqiptarët_në_Egjipt

  Spiro Dine themeloi në vitin 1881 degën lokale të Shoqërisë e të shtypurit shkronjavet shqip në Shibin Al Kaum, si pararendëse e Mësonjtores së parë shqipe në Korçë. Shumë gazeta dhe koleksione do të botohen, siç janë "Shkopi", "Rrufeja", "Bleta shqiptare" etj.

 3. Shqiptarët në Viktori - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Shqiptarët_në_Viktori

  Shqiptarët në Viktori, shtet i Australisë, përbëjn një bashkësia mërgimtarësh të vendosur të parën herë në vitet e ’20-tat ë shekullit XX-të.. Figurat e regjistrimit të popullësisë në vitit 2011, tregojnë 1501 viktorian të lindur në Shqipëri, që do thotë 63% të numrit të përgjithshëm të të lindurve në Shqipëri.

 4. Kishinau - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Kishinau

  Kishinau, si dhe Moldavia si një e tërë, ende tregojnë shenja të kulturës etnike. Shenjat që thonë "Patria Mea" (shqip: atdheu im) mund të gjenden në të gjithë kryeqytetin. Ndërsa disa njerëz ende mbajnë veshje tradicionale moldave, ngjarjet e mëdha publike shpesh tërheqin në kostume të tilla origjinale.

  • Dorin Chirtoaca, që prej vitit 2007
  • Kishinau
 5. Arbëreshët në Zarë - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Arbëreshët_në_Zarë

  Arbëreshët (në dialektin arbërisht të gjuhës shqipe: Arbëneshë), të njohur edhe si arbanasit (kroatisht: Arbanasi), janë një bashkësi me prejardhje shqiptare në trevën e Zarës së Kroacisë, që flasin dialektin arbërisht të gegërishtes.

 6. Përdoruesi diskutim:Leeturtle - Wikipedia

  sq.m.wikipedia.org › wiki › Përdoruesi_diskutim

  Delivered by: MediaWiki message delivery (diskutimet) 2 shkurt 2018 09:58 (CET) CEE Newsletter - February 2018 Redakto C E E Newsletter Volume 2 • Issue 2 • February 2018 Contents • Single page view • Subscribe Regional report: #WeMissTurkey, Estonia's 100th anniversary, Wikimedia CEE Meeting preliminary survey; CEE Spring approaching CEE in the news Albania report: Four editathons ...

 7. Përdoruesi diskutim:Joni - Wikipedia

  sq.m.wikipedia.org › wiki › Përdoruesi_diskutim:Joni

  Ky është një mesazh gjysmë i automatizuar për të verifikuar dëshirën tuaj për të vepruar si ambasador i Wikipedia-s shqip në lidhje me gjuhët që keni zgjedhur te faqja Wikipedia:Ambasadat. Faqja në fjalë do të pësojë së shpejti disa ndryshime në organizim si pjesë e programit standardizues ndërwiki të ndërmarrë nga unë.

 8. Shqiptarët në Rumani - Wikiwand

  www.wikiwand.com › sq › Shqiptarët_në_Rumani

  Shqiptarët në Rumani janë të njohur zyrtarisht si një minoritet etnik, e si të tillë kanë një deputet të rezervuar në Dhomën e Deputeteve të Rumanisë, aktualisht nga rradhët e Lidhjes së Shqiptarëve të Rumanisë .

 9. Përdoruesi diskutim:Lerriklo - Wikipedia

  sq.m.wikipedia.org › wiki › Përdoruesi_diskutim

  Për më shumë informacion shiko tek Wikipedia:Kuvendi (seksionin Vandalism on sq.wikipedia ose Flagged Revisions). Për pyetje rreth privilegjeve të reja më pyet edhe ma. Përdori me përgjegjshmëri këto privilegje. Një punë të mbarë.-- Euriditi 8 dhjetor 2012 12:56 (CET)

 10. Historia 2300-vjeçare e “shqiptarëve” të Qafiristanit

  www.forumishqiptar.com › threads › 154633-Historia

  Jun 06, 2014 · History Until the 1890s, the region was known as Kafiristan (Persian for "Land of the non-believers") because of its inhabitants: the Nuristani, an ethnically distinctive people (numbering about 60,000) who practiced animism, polytheism and shamanism.[2] British Missionaries wrote:

 11. People also search for