Yahoo Web Search

 1. Wikipedia shqip - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Wikipedia_shqip

  Wikipedia Shqip është versioni shqip i Wikipedia-s, enciklopedisë së lirë. Ajo filloi më 12 tetor 2003 dhe sot përmban 79.920 artikuj.Wikipedia shqip e ka vendin e 72-të sipas listës së Wikipedia-ve.

 2. Pangaea - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Pangaea

  Pangaea or Pangea (/ p æ n ˈ dʒ iː ə /) was a supercontinent that existed during the late Paleozoic and early Mesozoic eras. It assembled from earlier continental units approximately 335 million years ago, and it began to break apart about 175 million years ago.

 3. Koala - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Koala

  Koala është një specie e cila gjendet në Australi dhe përfaqësuesi i vetëm i gjallë i familjes Phascolarctidae. Gjendet në rajonet bregdetare të Australisë jugore dhe lindore, nga Adelaide deri në pjesën jugore të Gadishullit Cape York.

 4. Vilajeti shqiptar - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Vilajeti_shqiptar

  Vilajeti shqiptar (osmanisht: ولايت ارناود Vilâyet-i Arnavid) ishte një vilajet i parashikuar në pjesën ballkanike të Perandorisë Osmane, që përfshinte katër vilajete osmane me popullsi të konsiderueshme etnike shqiptare: Vilajetin e Kosovës, Vilajetin e Shkodrës, Vilajetin e Manastirit dhe Vilajetin e Janinës.

 5. Albania - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Albania

  Albania është një vendemërtim i huaj, ai është sinonim i fjalës (shih: Albanët).Emërtimi, që sot nënkupton Shqipërinë, e ka prejardhjen nga një fis ilir, i cili sipas gjeografit aleksandrin Ptolemeu rreth shekullit të 2-të pas Krishtit jetonte midis Durrësit dhe Matit.

 6. Aktori - Wikipedia

  sq.m.wikipedia.org/wiki/Aktori

  Në ketë artikull flitet për aktorin, në përgjithshme, për aktorin e komedisë shiko komediani. Një aktor (shpesh edhe artist ) është një person i cili vepron, ose luan një rol, në një produksion artistik.

 7. Ferizaj - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Ferizaj

  Ferizaj është qytet në pjesën jugore të Kosovë.Po ashtu Ferizaj është qendër e komunës dhe rajonit me të njëjtin emër. Një ndër faktorët më të rëndësishëm nga e kaluara historike për formimin e qytetit të Ferizajt dhe të zhvillimint ekonomik të tijë, është padyshim ndërtimi i vijës hekurudhore (1873) dhe stacionit hekurudhorë, linjë kjo shumë e rëndësishme ...

 8. Peqini - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Peqini

  Ne ekip perveç lojtareve shqiptare militojne nje lojtar maqedonas, nje boshnjak si dhe nje serb. Trajner i ekipit per sezonin 2008–2009 ishte Gugash Magani. Politika Lidhje të jashtme. Peqini Online; Ks Shkumbini Peqin; Shiko dhe këtë

 9. Franca - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Franca

  Franca (frëngjisht: France, /fʁɑ̃s/), zyrtarisht Republika Franceze (frëngjisht: République française), shtet i Evropës perëndimore, është i përbërë nga Franca metropolitane dhe nga departamentet e përtejdetit (Départements d'Outremer).

 10. 2007 - Wikipedia

  sq.m.wikipedia.org/wiki/2007

  Ngjarje Janar deri Qershor. 1 Janar - Bullgaria dhe Rumania i bashkohen Bashkimit Evropian.; 1 Janar - Sllovenia adopton Euron si monedhë zyrtare , duke zëvendësuar tolar.; 1 Janar - Ban Ki-moon nga Korea Jugore bëhet sekretar gjeneral i Kombeve të Bashkuara, duke zëvendësuar Kofi Anan.

 11. People also search for