Yahoo Web Search

 1. About 6,860,000 search results
 1. en.wikipedia.org › wiki › IesiIesi - Wikipedia

  From Wikipedia, the free encyclopedia Teatro Pergolesi. Jesi, also spelled Iesi ( Italian: [ˈjɛːzi] ), is a town and comune of the province of Ancona in Marche, Italy . Palazzo della Signoria View of the 14th century walls Cathedral (Duomo) Palazzo Balleani

  • 97 m (318 ft)
  • Ancona (AN)
 2. sq.wikipedia.org › wiki › IndoneziaIndonezia - Wikipedia

  • Njësitë Administrative
  • Gjeografia
  • Ekonomia
  • Demografia
  • Lidhje të Jashtme

  Indonezia administrohet në 34-provinca, katër nga të cilat kanë statut të veçantë. Secila nga provincat ka sistemin e legjislaturës, politikës dhe qeverinë e vetë. Provincat ndahen në njësi administrative të quajtura kabupaten dhe qytete e të cilat ndahen në nën administrime. Këto nën administrime ndahen më tutje në grupe të fshatrave të quajtura d...

  Indonezia është shteti më i madh i Azisë Juglindore me sipërfaqe dhe numër të popullsisë. Ajo shtrihet në Arqipelagun e Malajës. Pozita gjeografike është shum e volitshme. Indonezia quhet edhe : ”urë” lidhëse natyrore. Indonezia shtrihet në mes Oqeanit Paqësorë dhe Oqeanit Indian, në njëren anë, dhe, në anën tjetër, mes Azisë dhe kontinetit të Aust...

  Vlerësohet për eksporte dhe importe dhe eksportet më të rëndësishme janë mes : Japonise (22,3 %), Shteteve te Bashkuara te Amerikës (13,9 %), Kinës (9,1 %), dhe Singaporit (8,9 %). Ekonomia kryesore e importit është Japonia(18,0 %), Kina (16,1 %), dhe Singapori (12,8 %). Indonezia ka një shtirje te madhe tek burimet natyrore, duke përfshire këtu Na...

  Indonezia për nga numri i banorëve është vendi i Parë dhe vendi më i madh islamik në botë.Edhe pse nuk është zyrtarisht shtet musliman ajo de facto ka një popullësi te madhe e cila i perket fesë Islame dhe shumica prej tyre ndjekin degen Sunni. Gjatë periudhës në mes vitit 1997 dhe 2000 numri i popullsisë është rritur me 30 milion banorë. Indonezia...

  Qeveria :
  Kryetari :
  Parlamenti :
  Ministria :
  • indonezishtja
  • Joko Widodo
  • Jakarta
  • Republik
 3. en.wikipedia.org › wiki › IndonesiaIndonesia - Wikipedia

  Indonesia is the world's largest island country and the 14th-largest country by area, at 1,904,569 square kilometres (735,358 square miles ). With over 270 million people, Indonesia is the world's fourth-most populous country and the most populous Muslim-majority country.

 4. Iesi merupakan sebuah komun dan bandar yang terletak di Ancona di Marche dalam kawasan Itali. Iesi. Komun di Itali. Negara

 5. This page was last edited on 31 December 2020, at 03:23 (UTC).; Text is available under the Creative Commons Attribution-ShareAlike License 3.0; additional terms may apply.

 6. Wikipedia Shqip është versioni shqip i Wikipedia-s, enciklopedisë së lirë. Ajo filloi më 12 tetor 2003 dhe sot përmban 84.185 artikuj.Wikipedia shqip e ka vendin e 75-të sipas listës së Wikipedia-ve.

 1. People also search for