Yahoo Web Search

 1. About 425,000 search results

 1. sq.wikipedia.org › wiki › IndiaIndia - Wikipedia

  India lat. India, emri zyrtar Republika e Indisë, është një shtet në Azinë Jugore. India është shteti i shtatë i madh për nga sipërfaqja, ndërsa e dyta për nga ana e popullsisë. Bregdeti i Indisë është e gjatë 7.517 kilometra. India është djepi i disa besimeve në Azi, e këto janë Hinduizmi, Sihiszmi, Budizmi, Jainimzi.

 2. en.wikipedia.org › wiki › IndiaIndia - Wikipedia

  India has been a federal republic since 1950, governed through a democratic parliamentary system. It is a pluralistic, multilingual and multi-ethnic society. India's population grew from 361 million in 1951 to almost 1.4 billion in 2022. During the same time, its nominal per capita income India has become a fast-growing major economy and a hub

 3. Wikipedia shqip 57 languages Artikulli Diskutim Lexo Duke kontrolluar Redakto Redakto nëpërmjet kodit Shihni historikun Wikipedia Shqip është versioni shqip i Wikipedia-s, enciklopedisë së lirë. Ajo filloi më 12 tetor 2003 dhe sot përmban 84.185 artikuj. Wikipedia shqip e ka vendin e 75-të [1] sipas listës së Wikipedia-ve. [2]

  Data
  Artikulli
  Numri I Artikullit
  11 maj 2020
  80 000
  1 janar 2018
  71 235
  5 prill 2013
  45 000
  5 nëntor 2012
  43 000
  • Histori E Përgjithshme E Indisë së lashtë
  • Kultura në Indinë Antike
  • Shkenca dhe Teknologjia në Indinë E lashtë
  • Organizatat që kanë të bëjnë Me Indinë E lashtë
  • Linqe Te Jashtme

  Periodizimi i historisë indiane

  Një periodizim i hollësishëm mund të jetë si më poshtë: 1. Periudha parahistorike indiane (c.10,000–3300 para erës sonë) 1. Civilizimi indian (3300-1750 para erës sonë); 2. Periudha e hekurit (1750-600 para erës sonë) 3. Urbanizimi i dytë (600-200 para erës sonë) 4. Periudha klasike 5. Periudha midis viteve 500 para erës sonë dhe 200 si koha e "reformizmit Asetik) 6. Periudha e mëshërimit 1. 1.1. Periudha Para-Klasike (rreth 200 BCE-320 CE); 1.2. "Epoka e Artë" (Perandoria Gupta) (rreth 320-6...

  Para-historia indiane

  1. Epoka neolitike India 1.1. Kultura Bhirrana (7570 - 6200 pes) 1.2. Kultura Mehrgarh (rreth 7000 - 2500 pes) 2. India e epokës së bronzit 2.1. Qytetërimi i luginës së Indusit(rreth 3300 - 1300 pes) 2.2. Kultura Ahar-Banas (rreth 3000 - 1500 pes)

  Epoka e hekurit

  1. Epoka e hekurit India (rreth 1200 - 272 pes) 1.1. Qytetërimi Vedik (rreth 1500 - 500 pes) 1.1.1. Kultura e sendeve të zeza dhe të kuqe (rreth 1300 - 1000 pes) (rreth 1200 - 600 pes) 1.1.2. Veshje e Zezë e Lëmuar e Veriut(rreth 700 - 200 pes) 1.2. Mbretëritë indiane të epokës së hekurit(rreth 700 - 300 pes) 1.3. Mbretëria Pandyan(600 pes - 1650 er)

  Arti në Indinë e lashtë

  1. Muzika në Indinë e lashtë 1.1. Muzika karnatike 1.2. Muzika Hindustani

  Gjuha në Indinë e lashtë

  1. Sanskritishtja Vedike 2. Proto-Dravidian 3. (Skenaret) 3.1. Tamil Brahmi 3.2. Skripti Pallava 3.3. Shkrim gupta 3.4. Skenari Kadamba

  Feja në Indinë e lashtë

  1. Historia e Jainism 2. Historia e Hinduizmit 2.1. Fiset ekzotike të Indisë antike 2.2. Fe historike Vedike 2.2.1. Vedat 2.2.2. Mitologjia Vedike 2.2.3. Priftëria Vedike 3. Historia e Budizmit

  Muzetë me ekspozita antike indiane

  1. India (në drejtim të orës) 1.1. Muzeu Kombëtar, New Delhi 1.2. Muzeu Patna 1.3. Muzeu Indian, Kolkata 1.4. Muzeu i Qeverisë, Bangalore 1.5. Muzeu Shtetëror i Goës 1.6. Muzeu Kutch, Bhuj, Gujarat 1. Mbretëria e Bashkuar 1.1. Muzeu Britanik, Londër

 4. 1 National Symbols of India 2 History 3 Government 4 Geography and climate 5 Defence 6 Indian states 7 Trouble with the borders 8 Economy 9 People 10 Languages 11 Culture 12 Technology 13 Pop culture 14 Sports 15 Notes 16 References 17 Other websites Toggle the table of contents India 292 languages Acèh Адыгэбзэ Адыгабзэ Afrikaans Alemannisch አማርኛ

 5. sq.wikipedia.org › wiki › KinaKina - Wikipedia

  Republika Popullore e Kinës, më thjeshtë Kina ( kinezçe: 中华人民共和国), ndodhet në pjesën lindore të kontinentit të Azisë, në bregun perendimor të Oqeanit Paqësor. Me sipërfaqe e tokësore rreth 9 milionë e 600 mijë kilometra katërore.

 6. India does not have a national language. However, Rule 1976 (As Amended, 1987) of the Constitution of India, mandates Hindi and English as the "Official Languages" required "for Official Purpose of the Union." Business in the Indian parliament is transacted in either Hindi or in English. English is allowed for official purposes such as parliamentary proceedings, judiciary, communications between the Central Government and a State Government.

 1. People also search for