Yahoo Web Search

 1. About 755,000 search results
 1. sq.wikipedia.org › wiki › ItaliaItalia - Wikipedia

  Italia (zyrtarisht Republika Italiane, ... Shoqatat kulturore shqiptare në Itali: ... New Albanian Generation Era (Milano)

  • "Il canto degli italiani" (Kënga e italianëve)
  • Italisht
 2. en.wikipedia.org › wiki › AlbaniaAlbania - Wikipedia

  Albania has an area of 28,748 km 2 (11,100 sq mi) and is located on the Balkan Peninsula in South and Southeast Europe. Its shoreline faces the Adriatic Sea to the northwest and the Ionian Sea to the southwest along the Mediterranean Sea. Albania lies between latitudes 42° and 39° N, and longitudes 21° and 19° E.

  • Historia
  • Marrëdhëniet Ekonomike
  • vizitat
  • Shiko Edhe

  Historia moderne

  Marrëdhëniet zyrtare midis dy vendeve filluan më 1912, pasi Mbretëria e Italisë mbështeti Deklaratën Shqiptare të Pavarësisëmë 1912. Gjatë Luftës së Parë Botërore, protektorati italian mbi Shqipërinë u krijua nga Mbretëria e Italisë në përpjekje për të siguruar një Shqipëri 'de jure' të pavarur nën kontrollin italian. Ka ekzistuar nga 23 qershori 1917 deri në verën e vitit 1920. Nga 4 qershori deri më 3 shtator 1920 ndodhi një seri betejash midis forcave italiane të garnizonit në të gjithë ra...

  Italia është partneri kryesor i eksportit në Shqipëri, me 42.8% të eksporteve dhe gjithashtu partneri kryesor i importit me 33.4% të të gjitha produkteve të importuara nga Shqipëria. Italia është një nga donatorët më të mëdhenj për Shqipërinë dhe gjithashtu një mbështetës i madh i integrimit euro-atlantik të Republikës së Shqipërisë. Të dyja vendet...

  Më 24 nëntor 2008, Kryeministri i atëhershëm i Italisë, Silvio Berlusconi, zhvilloi një vizitë shtetërore në Tiranë, ku u takua me homologun e tij Kryeministrin Sali Berisha. Gjatë kësaj vizite u nënshkrua një marrëveshje për ndërtimin e dy termocentraleve të qymyrit, të financuara nga Italia që do të ndihmonin në rritjen e ekonomisë së Shqipërisë....

  • Ambasada e Italisë në Tiranë
 3. Italy is one of the biggest donors for Albania and also a big supporter of the Euro-Atlantic integration of the Republic of Albania. Both countries share a maritime border and there is an Exclusive economic zone between them. Italy has financed different projects in many fields, such as political, judicial, energy and tourism. Visits

 4. Invasion of Poland Sep. 1939. The Italian invasion of Albania (April 7–13, 1939) ( Italian : Invasione Italiana Dell'Albania ; Albanian : Pushtimi Italian I Shqiperise) was a brief military campaign by the Kingdom of Italy against the Albanian Kingdom. The conflict was a result of the imperialist policies of Italian dictator Benito Mussolini.

  • April 7–12, 1939
  • Albania becomes an Italian protectorate
 5. 200–700 të vrarë. (sipas Fischer) 97 të plagosur. Pushtimi italian i Shqipërisë (7–12 prill 1939) ishte një fushatë e shkurtër ushtarake e Mbretërisë së Italisë kundër Mbretërisë së Shqipërisë. Konflikti erdhi si rezultat i politikës imperialiste të diktatorit italian Benito Mussolini. Shqipëria u pushtua në mënyrë ...

 6. Ata ishin kolonët e parë e një grupi të madh të italianëve që do të transferoheshin në Shqipëri. Në prill 1940, përveç kolonëve në Shqipëri u vendosën 22.000 punëtorë italianë, për të ndërtuar rrugët, hekurudhat dhe infrastrukturën. Shumica e kolonëve të vitit 1939 ishin të regjistruar në të ashtuquajturën Milicia ...

 1. People also search for