Yahoo Web Search

Search results

  1. nl.wikipedia.org › wiki › ItaliëItalië - Wikipedia

    Italië, officieel de Republiek Italië ( Italiaans: Repubblica Italiana ), is een land in Zuid-Europa. Het noorden van Italië grenst aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. De rest van het land wordt omringd door de Tyrreense, de Middellandse, de Ionische en Adriatische Zee.

  2. Deze kosteloze service van Google kan woorden, zinnen en webpagina's onmiddellijk vertalen tussen het Nederlands en meer dan 100 andere talen.

  3. www.wikiwand.com › nl › ItaliëItalië - Wikiwand

    Italië, officieel de Republiek Italië ( Italiaans: Repubblica Italiana ), is een land in Zuid-Europa. Het noorden van Italië grenst aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. De rest van het land wordt omringd door de Tyrreense, de Middellandse, de Ionische en Adriatische Zee. De eilanden Sicilië, Sardinië en Elba en een aantal ...

  4. nl.wikipedia.org › wiki › RisorgimentoRisorgimento - Wikipedia

    Risorgimento. Staatkundige kaart van Italië 1815-1870. De gebiedsdelen met het jaartal van vereniging staan aangegeven: het Koninkrijk Sardinië, de Pauselijke Staat, het Koninkrijk van de twee Siciliën, het Groothertogdom Toscane, Lombardije, Venetië, de hertogdommen Lucca, Modena en Parma. De Risorgimento ("herrijzenis") is de periode van ...

  5. Het westelijke deel omvatte de tegenwoordige landen Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal, Zwitserland, Oostenrijk, delen van Duitsland en Nederland, België en een deel van Hongarije en Joegoslavië. Het oosterse rijk omvatte Griekenland, Turkije, Syrië, Libanon, Israël, Egypte, en delen van Libië, Tunesië en Algerije.

  6. Italië (officiële benaming: de Italiaanse Republiek), is een land in Zuid-Europa dat behoort tot de Europese Unie. Ten noorden grenst Italië aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. De rest van het land wordt omringd door de Tyrrheense Zee, de Middellandse Zee, de Ionische Zee en de Adriatische Zee.

  7. Maar de Fransen waren de Italianen voor en bezetten de stad in 1881. Het gevolg was een diplomatieke crisis – te vergelijken met de tegenwoordige Frans-Italiaanse naijver in Noord-Afrika –, die leidde tot de aansluiting van Italië bij Duitsland en Oostenrijk in de zogeheten Driebond.

  1. People also search for