Yahoo Web Search

  1. About 43 search results

  1. 21 November 2021 - Majlis Persada Inovasi Perkhidmatan Awam Negeri Selangor 2021 telah diadakan pada 18 November 2021 sehingga 21 November 2021. Tahniah Bahagian Pendidikan Islam Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) telah menjadi Johan Persembahan Video Terbaik Peringkat Negeri Selangor 2021.

  2. Jun 30, 2021 · Portal Rasmi Jabatan Agama Islam Selangor. JABATAN AGAMA ISLAM SELANGOR Rabu, 28 Sep 2022 | 2 Rabiulawal 1444H | 09:26:32 PM ... Bahagian Pendidikan Islam (BPI ...

  3. Jabatan Perdana Menteri (JPM) merupakan jabatan terpenting dalam sistem pentadbiran negara kerana berperanan sebagai pusat yang bertanggungjawab terhadap dasar-dasar utama Kerajaan. Semasa ditubuhkan, Jabatan ini terdiri daripada Bahagian Kabinet dan Perlembagaan, Bahagian Keselamatan dan Risikan dan Urusetia bagi Penasihat Ekonomi.

  4. Kalkulator Faraid Majlis Agama Islam Selangor (K-Faraid MAIS) dicipta bagi memberikan panduan dan pendidikan kepada umat Islam tentang pembahagian harta pusaka mengikut Hukum Syarak. K-Faraid MAIS akan membolehkan pengguna mengetahui bahagian setiap ahli waris yang ditinggalkan oleh si mati secara pantas dan memudahkan.

  5. Sep 13, 2022 · MAIS dan kerajaan Selangor mengemukakan rayuan terhadap keputusan Mahkamah Tinggi yang membatalkan penukaran agama wanita itu kepada Islam oleh ibunya, seorang mualaf, ketika dia berusia empat tahun. - Gambar hiasan PUTRAJAYA: Panel tiga hakim Mahkamah Rayuan menetapkan 28 Nov ini untuk menyampaikan ...

  6. Dasar Privasi Dalam Talian ; Dasar Keselamatan ; Soalan Lazim ; PENAFIAN:-Kerajaan Malaysia dan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) adalah tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman web ini.

  7. Malaysia ialah sebuah negara berbilang-kaum yang de-facto sekular, pada masa yang sama status rasmi Islam diiktiraf.. Menurut kepada bancian tahun 2020, kira-kira 63.5 peratus daripada 32.4 juta populasi rakyat Malaysia adalah beragama Islam; 18.7 peratus agama Buddha; 9.1 peratus Kristian; 6.1 peratus Hinduisme; dan 0.9 peratus daripada agama-agama lain.

  1. People also search for