Yahoo Web Search

  1. About 44 search results

  1. Jabatan Mufti Selangor :Laman Utama. Teks Khutbah Gerhana Bulan • Kaifiyyat Solat Sunat Gerhana Bulan • Fenomena Gerhana Bulan Penuh - 8 November 2022 • Takwim Solat 2023M/1444H • Kenyataan Tawaran Sebutharga Pelupusan Aset Alih Kerajaan Kenderaan Jabatan Nombor Kenderaan BNE 5588 (Secara Jualan Sisa Sebutharga) • Artikel MAIS : Kebaikan Pemberian Harta Melalui Hibah

  2. Jabatan Perdana Menteri (JPM) merupakan jabatan terpenting dalam sistem pentadbiran negara kerana berperanan sebagai pusat yang bertanggungjawab terhadap dasar-dasar utama Kerajaan. Semasa ditubuhkan, Jabatan ini terdiri daripada Bahagian Kabinet dan Perlembagaan, Bahagian Keselamatan dan Risikan dan Urusetia bagi Penasihat Ekonomi.

  3. PENAFIAN:-Kerajaan Malaysia dan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) adalah tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman web ini.

  4. Orang India Malaysia ialah rakyat Malaysia yang berasal dari India. Kebanyakan mereka datang ke Malaysia semasa zaman penjajahan British di Malaya. Namun, sumber-sumber sejarah membuktikan bahawa kaum India tiba di Malaysia sejak zaman keagungan Dinasti Chola. Kini, kaum ini merupakan kaum ketiga terbesar di Malaysia selepas kaum Melayu, Cina.

  5. Pada tahun 2020, majoriti penduduk Perlis beragama Islam iaitu 87.8 peratus dari jumlah penduduk diikuti agama Buddha yang dianuti 9.2 peratus penduduk. Antara agama lain yang dianuti penduduk Perlis termasuklah agama Hindu dengan 1.3 peratus dan agama Kristian dengan 0.6 peratus.

  6. Kuala Terengganu (Sebutan bahasa Malaysia: [ˈkuˈala ˈtəˈrengˈganu]; Jawi: کوالا ترڠݢانو); kebiasaannya diringkaskan kepada KT) ialah Ibu negeri, bandar diRaja, dan pusat ekonomi utama negeri Terengganu Darul Iman. Kuala Terengganu terletak sekitar 450 kilometer dari timur laut Kuala Lumpur, di Pantai Timur Semenanjung Malaysia.

  7. Universiti Putra Malaysia memulakan program akademiknya pada bulan Julai 1973 di Serdang, Selangor dengan tiga fakulti asas iaitu Fakulti Pertanian, Fakulti Perhutanan, Fakulti Kedoktoran Veterinar dan Sains Haiwan serta Bahagian Sains Asasi. Kini UPM menawarkan 84 program Bacelor, 8 program Diploma dan 1 program asasi.

  1. People also search for