Yahoo Web Search

  1. About 44 search results

  1. Jabatan Kastam Diraja Malaysia (Tulisan Jawi: جابتن كستم دراج مليسيا; singkatan: JKDM) ialah sebuah badan jabatan kerajaan di bawah Kementerian Kewangan Malaysia. JKDM berfungsi sebagai pemungut cukai tidak langsung utama negara, memberi fasilitasi kepada perdagangan dan menguatkuasa undang-undang.

  2. Mengikut bancian tahun 2010, peratusan jumlah penganut agama di negeri Selangor adalah 57.9% Islam, 24.4% Buddha, 11.6% Hindu, 3.8% Kristian, 1% kepercayaan tidak diketahui, 0.5% agama tradisional Cina, 0.4% agama lain dan 0.4% tidak beragama. Semua penduduk Melayu ialah penganut agama Islam kerana Perkara 160 Perlembagaan Malaysia menentapkan ...

  3. Gombak merupakan sebuah daerah di dalam negeri Selangor Darul Ehsan.Daerah Gombak merupakan daerah termuda yang terbentuk di Selangor daerah ini dahulunya merupakan daerah Kuala Lumpur yang kini telah terpisah apabila sebahagian daripada daerah tersebut diberikan kepada Kerajaan Persekutuan yang membentuk Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan sebahagian daripada daerah Kuala Lumpur itu ...

  4. Pada 29 Mei 2012, Bahagian Penguatkuasa Islam Selangor, Jabatan Hal Ehwal menyerbu pejabat pempetisyen pertama dan merampas 180 naskhah kitab kerana disyaki melakukan kesalahan di bawah seksyen yang dipersoalkan. Oleh itu pada 7 Mac 2013, pempetisyen kedua didakwa Mahkamah Syariah Selangor di bawah Akta Kesalahan Dengan seksyen menjadi persoalan.

  5. Ini adalah senarai anggota Dewan Rakyat (Dewan Perwakilan) Parlimen Malaysia ke-14. Seramai 222 orang dari 222 ahli dewan telah mengangkat sumpah jawatan. Walau bagaimanapun, 2 ahli parlimen meninggal dunia dan pilihan raya kecil belum diadakan maka jumlah ahli parlimen pada waktu ini ialah 220 ahli parlimen.

  6. Bagi negeri Selangor ia dikenali sebagai Penilaian Sekolah Rendah Agama), Ujian Pencapaian Kelas KAFA (UPKK) dan Peperiksaan Khas Sekolah Khusus (PKSK). SEKOLAH AGAMA KERAJAAN JOHOR (SAKJ) Sekolah ini diuruskan oleh Bahagian Pendidikan Majlis Agama Islam Negeri Johor.

  7. Sejarah. Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) telah ditubuhkan pada 4 September 1957. Perkara 114 dalam Perlembagaan Persekutuan Malaysia memberikan kuasa kepada SPR untuk mengadakan pilihan raya umum ke atas dan Dewan Undangan Negeri serta mengadakan pilihan raya kecil jika berlaku kekosongan.

  1. People also search for