Yahoo Web Search

 1. Jazz fusion - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Jazz_fusion

  Jazz fusion, fusion, apo jazz-rock është zhanër i përzier muzikor i cili u zhvillua nga miksimi i ritmeve të muzikës funk dhe R&B me amplifikimin dhe efektet e muzikës rock, takte muzikore komplekse si dhe kompozime të zgjeruara dhe (shumicën e kohës) instrumentale me qasje të jazz-it - duke përfshirë improvizime të gjata grupore dhe përdorim të teknikave të avansuara në ...

 2. Jazz fusion - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Jazz_fusion

  Jazz fusion is a musical genre formed in the late 1960s when musicians combined styles such as jazz, funk, rock, and R&B commonly referred to as rhythm and blues. It has been popularized by artists like Miles Davis, Herbie Hancock, Chick Corea, Pat Metheny, Wayne Shorter, and Allan Holdsworth, along with many other legends in the jazz world.

 3. Jazz fusion – Vikipeedia

  et.wikipedia.org › wiki › Jazz_fusion

  Jazz fusion Eestis Eestis tekkisid esimesed fusion -ansamblid 1980 -ndatel ( Kaseke ( 1981 ), VSP Projekt ( 1986 ) ja Radar ). Uus fusion 'ilaine sai alguse 1990 -ndate keskel, kui hakkasid tegutsema Weekend Guitar Trio , Meggan (hiljem Megan Quartet ), Beggar's Farm , Phlox , F1 Guitars ning 2000 -ndatel Lippajad .

 4. Jazz - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Jazz

  Xhezi (ang.:Jazz, me prejardhe të panjohur) është një formë muzikore e shekullit XX, e krijuar në Amerikën Veriore që dallohet për përzierjen e elementeve evropiane dhe afrikane. Veçori të rëndësishme të saj janë, të ashtëquajturat veprime "sinkopimi" të ritmit të melodive me ritmin bazë (Offbeat), tonet e forta e të larta ...

 5. Jazz fusion – Wikipédia

  sk.wikipedia.org › wiki › Jazz_fusion

  Jazz fusion, fusion alebo jazz-rock je hudobný žáner, ktorý vznikol z miešania rytmov funku a R&B s rockovou hudbou. Termín "jazz rock" je často používaný ako synonymum pre "jazz fusion", a rovnako pre hudbu hranú rockovými hudobníkmi v 60. a 70. rokoch, ktorí včleňovali jazzové prvky do svojej hudby.

 6. Jazz-fusion – Wikipedia

  nn.wikipedia.org › wiki › Jazzfusion

  Fusion, jazz-fusion eller jazzrock er ein musikksjanger som blandar jazz med element frå andre musikkstilar, hovudsakleg funk, rock, R&B, ska, elektronisk og verdsmusikk, men òg pop, klassisk og folkemusikk, eller stundom til og med metal, reggae, country, hip hop og meir.

 7. Jazz fusion - Wikipedia

  ro.wikipedia.org › wiki › Jazz_fusion

  A History of Jazz-Rock Fusion by Al Garcia, a writer for Guitar Player Magazine’s Spotlight column who also performs in the group Continuum. BendingCorners a monthly non-profit podcast site of jazz and jazz-inspired grooves including fusion, nu-jazz, and other subgenres; Miles Beyond, web site dedicated to the jazz-rock of Miles Davis

 8. Jazz fusion - Simple English Wikipedia, the free encyclopedia

  simple.wikipedia.org › wiki › Jazz_fusion

  Jazz fusion (or " jazz-rock fusion " or fusion) is a genre or style of music. Jazz fusion mixes jazz with rock. Some jazz fusion also uses funk, rhythm and blues and world music. Jazz fusion is usually played with instruments, without singing.

 9. List of jazz fusion musicians - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › List_of_jazz_fusion_musicians

  From Wikipedia, the free encyclopedia The following are notable jazz fusion performers or bands. For performers of smooth jazz, a more radio-friendly, pop-infused variant of fusion, see List of smooth jazz performers.

 10. Jazz fusion – Wikipédia, a enciclopédia livre

  pt.wikipedia.org › wiki › Jazz_fusion

  Jazz fusion Origem: Wikipédia, a enciclopédia livre. Jazz fusion (às vezes simplesmente citado como fusion) é um gênero musical desenvolvido nos anos 60, que mistura jazz com rock, funk, R&B e Latin jazz.

 11. People also search for
 1. Ad
  related to: jazz fusion wikipedia shqip