Yahoo Web Search

 1. Jelena Šubić – Wikipedija

  hr.wikipedia.org/wiki/Jelena_Šubić

  Jelena je rođena 1306. godine u tvrđavi Bribir. Roditelji su joj bili Juraj II. Šubić i kneginja Lelka. Jelena je imala braću i sestre: Mladen III. Šubić Bribirski, štit Hrvata, koji je oženio srpsku princezu Jelenu Dečansku; Pavao III. Šubić Bribirski, koji je umro 1356. godine i koji je oženio mletačku plemkinju Katarinu Dondalo

 2. Jelena Nemanjić Šubić – Wikipedija

  hr.wikipedia.org/wiki/Jelena_Nemanjić_Šubić

  Jelena Nemanjić Šubić (srp. Јелена Немањић Шубић) (o. 1320. - 1355.), srpska kraljevna i hrvatska kneginja, kćer srpskog kralja Stefana Uroša III. Dečanskog (1321.-1331.) i polusestra srpskog kralja i cara Stefana Uroša IV. Dušana (1331.-1355.).

 3. Jelena Šubić - Wikipedia

  bs.wikipedia.org/wiki/Jelena_Šubić

  Jelena Šubić S Wikipedije, slobodne enciklopedije Ne treba je miješati sa suprugom njenoga brata, Jelenom Nemanjić-Šubić. Jelena Šubić (1306 - 10. april 1378) je bila srednjovjekovna bribirska i bosanska kneginja porijeklom iz hrvatske plemićke porodice Šubića.

 4. Jelena Nemanjić Šubić je bila ćerka srpskog kralja Stefana Dečanskog i polusestra srpskog cara Stefana Dušana. Bila je udata za hrvatskog velikaša Mladena III Šubić, bribirskog kneza iz porodice Šubić. Vladali su iz Kliške tvrđave u Dalmaciji. Nakon Mladenove smrti, vladala je kao njegova udovica Skradinom i Klisom.

 5. Jelena Šubić - Wikipedia

  sh.wikipedia.org/wiki/Jelena_Šubić

  Jelena je rođena 1306. godine u tvrđavi Skadrin,Roditelji su joj bili Juraj II Šubić i Kneginja Lelka . Jelena je imala braću i sestre : Mladen III Šubić, štit Hrvata , koji je oženio srpsku princezu Jelenu Dečanku; Pavao III Šubić , koji je umro 1356. godine i koji je oženio mletačku plemkinju Katarinu Dondalo

 6. Jelena Šubić Kotromanić — Vikipedija, slobodna enciklopedija

  sr.wikipedia.org/sr-el/Јелена_Шубић...

  Jelena Šubić Kotromanić (1306 – 10. april 1378) je bila srednjovjekovna bribirska i bosanska kneginja porijeklom iz hrvatske plemićke porodice Šubića, žena Vladislava Kotromanića i majka Stjepana I Kotromanića.

 7. Familia Zrinski - Wikipedia

  ro.wikipedia.org/wiki/Familia_Zrinski

  Fiul său a fost Paul al II-lea Šubić de Bribir. Nepotul lui Paul I a fost primul Zrinski, Juraj al III-lea Šubić de Bribir, care a luat titlul Juraj I Zrinski. Verișoara sa, contesa Jelena Šubić, era căsătorită în acea vreme cu Vladislav Kotromanić. Primul lor copil, Tvrtko I, a devenit ban al Bosniei și din 1377 rege al Bosniei.

 8. Šubići – Wikipedija

  hr.m.wikipedia.org/wiki/Šubić

  Šubići, jedno od dvanaest starohrvatskih plemena i hrvatska velikaška obitelj proistekla iz plemenskog starješinskog ustroja. Plemenski starješine imali su značajnu ulogu u konstituiranju i postojanju nezavisne i suverene srednjovjekovne hrvatske države, imajući pravo birati kralja, te niz stoljeća kao istaknuti feudalci bili utjecajni u političkom, društvenom, gospodarskom i ...

 9. Jelena (ime) - Wikipedia

  sh.wikipedia.org/wiki/Jelena_(ime)

  Jelena Grgurić Ohmućević, srpska slikarka; Jelena Ćetković, crnogorska partizanka i narodni heroj Jugoslavije. Jelena Šubić, sestra cara Dušana; Jelena Balšić, ćerka kneza Lazara; Jelena Jakovljević, srpska manekenka; Jelena Tomašević, srpska pevačica, predstavljala Srbiju 2008 na Evroviziji sa pesmom "Oro" Jelena Karleuša ...

 10. Jelena Nelipčić - Wikipedia

  bs.wikipedia.org/wiki/Jelena_Nelipčić

  Naime, kraljica Jelena je u Dubrovniku imala kuću koju je 1412. godine dobila na poklon od svog prvog supruga. [1] Bosansku krunu je naslijedio njen posinak, Stjepan Ostojić , čime je Jelena izgubila svoj položaj, a do moći i uticaja je ponovo došla njegova osvetoljubiva majka Kujava.

 11. People also search for