Yahoo Web Search

 1. Kvadratni kilometar - Wikipedia

  bs.wikipedia.org › wiki › Kvadratni_kilometar

  Bilješka: "km 2" znači (km) 2, kvadratni kilometar ili kilometar kvadratni. Na primjer, 3 km 2 je jednako 3 × (1,000 m) 2 = 3,000,000 m 2 Ako je jedan komad zemlje širok pet kilometara, a ima oblik kvadrata i strana kvadrata duga je pet kilometara, to znači da mu je površina 25 km 2

 2. Kvadratni kilometar - Wikipedia

  sh.wikipedia.org › wiki › Kvadratni_kilometar

  Idi na navigaciju Idi na pretragu. Četvorni kilometar ili kvadratni kilometer (oznaka km²) je izvedene jedinica SI kojom se mjeri površina. 1 km² odgovara:

 3. Kvadratni kilometer - Wikipedija, prosta enciklopedija

  sl.wikipedia.org › wiki › Kvadratni_kilometer

  Kvadrátni kilométer (oznaka km²) je izpeljana enota SI za merjenje površin.. 1 km² je enakovreden: površini kvadrata s stranico 1 kilometer; 1.000.000 m²; 100 hektarom; 0,386.102 kvadratnim miljam (dogovor)

 4. Četvorni kilometar – Wikipedija

  hr.wikipedia.org › wiki › Kvadratni_kilometar

  Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje Ilustracija jednog četvornog kilometara Četvorni kilometar ili kilometar kvadratni je mjerna jedinica za površinu .

 5. Kilometar - Wikipedia

  bs.wikipedia.org › wiki › Kilometar

  Kilometar (simbol: km) jeste jedinica za dužinu u metričkom sistemu mjera. Po vrijednosti je 1000 puta veća od osnovne jedinice za dužinu, metra . Potiče od grčkih riječi χίλια (khilia) = hiljadu, i μέτρο (metro) = brojanje/mjera.

  • ... jednako je ...
  • dužinu
  • km 
  • SI
 6. Kvadratni metar - Wikipedia

  bs.m.wikipedia.org › wiki › Kvadratni_metar

  Decimalne se jedinice od četvornog metra tvore tako da se prefiksi primijenjuju na jedinicu metar: kvadratni milimetar ili 1 mm 2 = 1×10 −6 (ili 1/1 000 000) kvadratnih metara kvadratni centimetar ili 1 cm 2 = 1×10 −4 (ili 1/10 000) kvadratnih metara

 7. Kvadratni kilometri u Kvadratni metri pretvorba

  www.metric-conversions.org › hr › podrucje

  Kvadratni kilometri u Kvadratni metri (km² u m²) konverzijski kalkulator za područje pretvorbe s dodatnim tablicama i formulama.

 8. Pretvori Površina, Kvadratni kilometar

  www.convertworld.com › kvadratni-kilometar

  Kvadratni kilometar (km² - Metrički), površina U tekstni okvir upišite broj Kvadratni kilometar (km²) koji želite pretvoriti da biste vidjeli rezultate u tablici.

 9. Kvadratni kilometri u Hektari konverzija - Metric Conversions

  www.metric-conversions.org › sr-latn › povrsina

  Kvadratni kilometri u Hektari (km² u ha) konverzioni kalkulator za Površina konverzije sa dodatnim tablicama i formulama.

 10. Ilja da Kejmada Grande - sr.m.wikipedia.org

  sr.m.wikipedia.org › sr-el › Иља_да

  Iz razloga jer na jednom ostrvu živi tako mnogo zmija, po nekim procjenama jedna zmija na jedan metar kvadratni, postoji konkurencija za resursima. Uprkos zabilježenoj populaciji od 41 vrste ptica na Kejmada Grendeu, zlatne zmije se hrane sa samo dvije vrste: Troglodytes musculus , koji je u stanju da izbjegle zlatnu zmije; i Elaenia ...

 11. People also search for