Yahoo Web Search

 1. Kulla e Londrës —Monument historik i një të kaluare të trazuar. NGA NJË SHKRIMTAR I ZGJOHUNI!NË BRITANI. MBI lumin Tamiz, në lindje të Londrës, ngrihet hijerëndë një nga monumentet më të famshme të botës —Kulla e Londrës.

 2. Big Ben - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Big_Ben

  kulla Big Ben gjendet në Londër në Angli, "United Kingdom" Mbretëria e Bashkuar. Ajo është 96 metra. Dhe në vitin 2009 u be 150 vjeçare. Gjithashtu quhet dhe "clock tower". Ajo është një nga mrekullitë e botës. Ajo filloi te ndertohet ne vitin 1858 dhe perfundoi ne 1859. Gjithashtu ajo dallohet per saktesine e saj ne tregimin e ores.

 3. Wikipedia

  www.wikipedia.org

  Wikipedia is a free online encyclopedia, created and edited by volunteers around the world and hosted by the Wikimedia Foundation.

 4. Kulla e Hanoit - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Kulla_e_Hanoit

  Kulla e Hanoit (e quajtur edhe si Kulla e Brahmas ose Kulla e Lucas', dhe nganjëherë e përdorur në shumës) është një lojë matematikore ose një engimë. Ajo përbëhet nga tri shufra, dhe një numër disqesh të madhësive të ndryshme të cilat mund të zhvendosen nga një shufër në tjetrën.

 5. London - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/London

  London is the capital and largest city of England and the United Kingdom. The city stands on the River Thames in the south-east of England, at the head of its 50-mile (80 km) estuary leading to the North Sea.

  • 36 ft (11 m)
  • England
 6. Lycée Français Charles de Gaulle - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Lycée_Français_Charles_de...

  There is an active alumni association, "Les Anciens du Lycée Français Charles de Gaulle de Londres" which organises events throughout each year. Together with the school, it celebrated the diamond jubilee of the "British Section" in 2012 in the presence of the British Secretary of State for Education and the French Ambassador .

 7. Kulla e Vajzës - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Kulla_e_Vajzës

  Kulla u shfaq në filmin e James Bond The World Is Not Enough. Ishte gjithashtu e dukshme në sfondin në filmin Bond 1963 From Russia with Love. Kulla u shfaq në filmin Hitman. Kulla ishte një pikë në shfaqjen amerikane të realitetit The Amazing Race 7. Kulla u paraqit mjaft në serialin e famshme turke Lugina e Ujqërve.

 8. Kurla - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Kurla

  Kurla( Marathi: कुर्ला ) is a neighbourhood of East Mumbai, India.It is the headquarters of the Kurla taluka of Mumbai Suburban district.The neighbourhood is named after the eponymous East Indian village that it grew out of.

 9. Londra - Wikipedia

  sq.m.wikipedia.org/wiki/Londra

  Ato dogjën Londinium dhe vranë të gjithë popullsine. Megjithatë, Romakët e ri-pushtuan dhe e ri-ndëtuan prapë qytetin këtë radhë duke I shtuar dhe një mur për mbrojtje. Romakët e sunduan Anglinë deri vitin 410 e. s. Në kohën e Romakve Londra kishte nje popullsi prej 12,000-20,000 Lumi Thames ishte 300 m i gjerë (sot është 100 m)

 10. Trigonometry - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Trigonometry

  Trigonometry (from Greek trigōnon, "triangle" and metron, "measure") is a branch of mathematics that studies relationships between side lengths and angles of triangles.The field emerged in the Hellenistic world during the 3rd century BC from applications of geometry to astronomical studies.

 11. People also search for