Yahoo Web Search

 1. Big Ben - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Big_Ben

  kulla Big Ben gjendet në Londër në Angli, "United Kingdom" Mbretëria e Bashkuar. Ajo është 96 metra. Dhe në vitin 2009 u be 150 vjeçare. Gjithashtu quhet dhe "clock tower". Ajo është një nga mrekullitë e botës. Ajo filloi te ndertohet ne vitin 1858 dhe perfundoi ne 1859. Gjithashtu ajo dallohet per saktesine e saj ne tregimin e ores.

 2. Kulla Eiffel - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Kulla_Eiffel

  Kulla është rreth 324 metra e larte. Ishte ndërtesa më e madhe e bërë nga dora e njeriut deri sa ndërtesa Chrysler u ndërtua në 1930. Pa përfshirë antenat transmetuese, është ndërtesa e dytë me e lartë në Francë pas Millau Viaduct. Kulla ka tre nivele për vizitorë.

  • 324,00 m
  • E kompletuar
  • 1887–1889
  • Paris
 3. Londra - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Londra

  Megjithatë, Romakët e ri-pushtuan dhe e ri-ndëtuan prapë qytetin këtë radhë duke I shtuar dhe një mur për mbrojtje. Romakët e sunduan Anglinë deri vitin 410 e. s. Në kohën e Romakve Londra kishte nje popullsi prej 12,000-20,000

  • Flamuri i Londrës
  • Londra
 4. Kulla e Londrës —Monument historik i një të kaluare të trazuar. NGA NJË SHKRIMTAR I ZGJOHUNI!NË BRITANI. MBI lumin Tamiz, në lindje të Londrës, ngrihet hijerëndë një nga monumentet më të famshme të botës —Kulla e Londrës.

 5. Kulla e Hanoit - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Kulla_e_Hanoit

  Kulla e Hanoit (e quajtur edhe si Kulla e Brahmas ose Kulla e Lucas', dhe nganjëherë e përdorur në shumës) është një lojë matematikore ose një engimë. Ajo përbëhet nga tri shufra, dhe një numër disqesh të madhësive të ndryshme të cilat mund të zhvendosen nga një shufër në tjetrën.

 6. Kulla e Babelit - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Kulla_e_Babelit

  Kulla e Babelit (hebr. בבל‎ Migdal Bavel) sipas Zanafillës, kreu 11 i Biblës ishte një kullë e ndërtuar për të arritur qiellin nga njerëzimi i bashkuar. Perëndia që vëzhgonte kryelartësinë e njerëzimit, vendosi të pështjellonte gjuhën e njëjtë të mëparëshme të njerëzimit, dhe kështu parandaloi çdo përpjekje të tillë në të ardhmen.

 7. London - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/London

  London is the capital and largest city of England and the United Kingdom. The city stands on the River Thames in the south-east of England, at the head of its 50-mile (80 km) estuary leading to the North Sea.

 8. Wikipedia

  www.wikipedia.org

  Wikipedia is a free online encyclopedia, created and edited by volunteers around the world and hosted by the Wikimedia Foundation.

 9. Kulla e Londres | Albforumi

  albforumi.com/threads/kulla-e-londres.27231

  Jun 03, 2012 · Kulla e Londres eshte e njohur pasi eshte nje prej vendeve me te mistershme dhe te mbushura me fantazma ne bote. Kulla ka nje histori shume te gjate te mbushur me horror dhe gjak. Qindra ekzekutime jane bere ne Kullen e Londres gjate 900 viteve te ekzistences se saj, duke perfshire edhe prerjen...

 10. Kulla Eiffel - Wikiwand

  www.wikiwand.com/sq/Kulla_Eiffel

  Kulla Eiffel është një kullë prej çeliku, ndodhet në Champ de Mars në Paris, është bërë ikonë ndërkombëtare franceze dhe një nga strukturat më të njohura mbarëkombëtare. Kulla Eiffel, që është ndërtesa më e lartë në Paris është monumenti me pagesë më i vizituar në botë. E emërtuar sipas inxhinierit dhe projektuesit Gustav Eiffel, kulla u ndërtua si hark hyrës ...

 11. People also search for