Yahoo Web Search

 1. 1945 - Wikipedia

  ro.wikipedia.org/wiki/1945

  18 ianuarie: SS începe să evacueze lagărul de concentrare de la Auschwitz. Aproape 60.000 de prizonieri, majoritatea evrei, sunt obligați să mărșăluiască în alte locuri din Germania; în jur de 15.000 mor, iar 7.000 fiind prea bolnavi pentru a pleca, rămân fără să aibă provizii distribuite.

 2. Holocaust - Wikipedia

  ro.m.wikipedia.org/wiki/Holocaust

  România și-a înființat propriile lagăre de concentrare în Transnistria, unde au fost deportați 154.000–170.000 de evrei între 1941 și 1943. În decembrie 1941, au apărut câteva cazuri de tifos exantematic în lagărul de concentrare de la Bogdanovca din Transnistria, unde erau ținuți captivi 50 000 de oameni..

 3. 2 AUGUST ÎN ISTORIE

  www.a7tv.ro/2-august-in-istorie

  În seara de 2 august 1944, în lagărul de concentrare de la Auschwitz II-Birkenau, 2.897 de romi care mai erau în viaţă – femei, bătrâni şi copii din aşa numitul „lagăr al ţiganilor” au fost exterminaţi în camerele de gazare.

 4. Holocaust - Uniunpedie

  ro.unionpedia.org/Holocaust

  Lagărul de concentrare Bogdanovca a fost înființat de autoritățile române în iarna anilor 1941-1942, în timpul celui de-al doilea război mondial, în Transnistria, ca centru de deportare și exterminare a evreilor, pe baza directivelor guvernului Ion Antonescu de „curățare a terenului” - sintagmă care reprezenta politica ...

 5. Vidkun Quisling - Uniunpedie

  ro.unionpedia.org/Vidkun_Quisling

  Lagărul de concentrare Auschwitz. Auschwitz (în) sau Auschwitz-Birkenau (nume oficial complet Konzentrationslager Auschwitz, KL Auschwitz (Stammlager), KL Birkenau (Auschwitz II), scurt Konzentrationslager Auschwitz-Birkenau) este numele unui complex de lagăre de concentrare și exterminare al Germaniei naziste. Nou!!:

 6. 1945 - Uniunpedie

  ro.unionpedia.org/1945

  Nou!!: 1945 și Lagărul de concentrare Auschwitz · Vezi mai mult » Lagărul de concentrare Bergen-Belsen. Lagărul de concentrare Bergen-Belsen - monument comemorativ. Lagărul de concentrare Bergen-Belsen a fost un lagăr de concentrare și exterminare nazist situat la sud-vest de orașul Bergen, lângă Celle, landul Saxonia Inferioară ...

 7. Ștefan Lupașcu - Wikipedia

  ro.wikipedia.org/wiki/Ștefan_Lupașcu

  În 1944, în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, încearcă, fără succes, să îl scoată pe prietenul său, poetul Benjamin Fondane, din lagărul de concentrare de la Drancy. Poetul este însă deportat la Auschwitz, unde va muri executat în camera de gazare.

 8. Germania Nazistă - Wikipedia

  ro.m.wikipedia.org/wiki/Germania_nazista

  Germania Nazistă, Germania național-socialistă, Germania hitleristă sau Al Treilea Reich (Al Treilea Imperiu, Imperiul German 1933–1945) desemnează statul german în perioada anilor 1933–1945, când țara a stat sub controlul ferm al partidului totalitar nazist NSDAP - Partidului Muncitoresc German Național-Socialist - și a fost condusă de regimul dictatorial al liderului nazist ...

 9. Rolul „Bisericii” Catolice in genocidul impotriva sarbilor ...

  saccsiv.wordpress.com/2018/08/07/rolul-bisericii...

  Aug 07, 2018 · Aproximativ 70.000 de persoane (în special femei) au fost exterminate în lagărul de concentrare din Stara Gradiska. Este demn de remarcat că acesta era condus de … maici catolice. Nu putem decât să menționăm tabăra de concentrare din Slana pe insula croată Pag, unde Ustașa a ucis aproximativ 10.000 de sârbi.

 10. Format:Aniversările zilei/Panou - Wikipedia

  ro.wikipedia.org/wiki/Format:Aniversările_zilei...

  955 d.Hr. — Împăratul Otto I al Sfântului Imperiu Roman i-a învins pe maghiari în bătălia de la Lechfeld (în imagine), oprindu-le înaintarea spre vest. 1675 — La Greenwich, Londra, s-a pus piatra de temelie a Observatorului Regal Greenwich, care astăzi este reperul pentru meridianul zero.

 11. People also search for
 1. Ads
  related to: lagărul de concentrare auschwitz wikipedia albert einstein