Yahoo Web Search

 1. Lista lagărelor de concentrare naziste - Wikipedia

  ro.wikipedia.org/wiki/Lista_lagărelor_de...

  Lagărul de exterminare și de concentrare Oct 1941 - Iul 1944 78.000 42 Malchow: Germania: Lagărul de concentrare și de tranzit Iarna 1943 - 8 mai 1945 5.000 43 Maly Trosteneț: Belarus: Lagărul de exterminare Iul 1941 - iunie 1944 60.000-65.000 44 Mauthausen-Gusen: Austria: Lagărul de concentrare Aug 1938 - Mai 1945 195.000 55.000–60.000

 2. Lagărul de concentrare Sachsenhausen - Wikipedia

  ro.wikipedia.org/wiki/Lagărul_de_concentrare...

  Sachsenhausen în timpul naziștilor. Lagărul a fost înființat în 1936. El era situat la o distanță de 35 km nord de Berlin, ceea ce-i oferea o poziție importantă printre lagărele de concentrare germane: centrul administrativ al tuturor lagărelelor de concentrare se afla în Oranienburg, iar Sachsenhausen a devenit un centru de formare pentru ofițeri Schutzstaffel (SS) (care erau ...

 3. Lagărul de concentrare Dachau - Wikipedia

  ro.wikipedia.org/wiki/Lagărul_de_concentrare_Dachau

  Împreună cu lagărul Auschwitz-Birkenau (Auschwitz II), Dachau a devenit simbolul lagărelor de concentrare naziste. Konzentrationslager (abreviat oficial KL și, postbelic, KZ). Dachau ocupă un loc important în memoria publică, deoarece a fost al doilea dintre lagărele eliberate de armata britanică și cea americană .

 4. Lagărul de concentrare Jasenovac - Wikipedia

  ro.wikipedia.org/wiki/Lagărul_de_concentrare...

  Lagărul de concentrare Jasenovac (în sârbocroată Logor Jasenovac, scris în alfabet chirilic sârbesc Логор Јасеновац. în idiș יאסענאוואץ, în ebraică יסנובץ) a fost cel mai mare lagăr de exterminare din Statul Independent al Croației (NDH) și din Iugoslavia ocupată în timpul celui de al Doilea Război Mondial.

  • aprilie 1945
 5. Lagărul de tranzit Westerbork - Wikipedia

  ro.wikipedia.org/wiki/Lagărul_de_concentrare...

  Lagărul de tranzit Westerbork (în neerlandeză Kamp Westerbork, în germană Durchgangslager Westerbork) a fost o tabără a persoanelor refugiate din Germania Nazistă, transformată ulterior în lagăr de tranzit și de detenție, aflată la Hooghalen, la 10 km nord de Westerbork, în nord-estul Țărilor de Jos.

  • 1945
 6. Lagărul de concentrare Amersfoort - Wikipedia

  ro.wikipedia.org/wiki/Kamp_Amersfoort

  Lagărul de concentrare Amersfoort (în neerlandeză Kamp Amersfoort, în germană Durchgangslager Amersfoort) a fost un lagăr de concentrare nazist din Amersfoort, Țările de Jos. Numele oficial a fost „Polizeiliches Durchgangslager Amersfoort”, P.D.A. sau Lagărul de tranzit al poliției Amersfoort. Între anii 1941 și 1945 au fost ...

 7. Lagărul de concentrare Theresienstadt - Wikipedia

  ro.wikipedia.org/wiki/Lagărul_de_concentrare...

  Lagărul de concentrare Theresienstadt, cunoscut, de asemenea, ca ghetoul Theresienstadt, a fost un lagăr de concentrare înființat de către SS în timpul celui de-al Doilea Război Mondial în orașul garnizoană Terezín (în germană Theresienstadt), situat pe teritoriul ocupat de germani al Cehoslovaciei.

 8. Ceija Stojka - Wikipedia

  ro.wikipedia.org/wiki/Ceija_Stojka

  Tatăl Ceijei a fost trimis în lagărul de concentrare din Dachau, apoi la Schloss Hartheim, unde a fost ucis. Fratele ei cel mai tânăr, Ossi, a murit în "Zigeunerfamillienlager" (Lagărul pentru familiile de țigani) din Auschwitz-Birkenau în 1943.

 9. 168340274 - VIAF

  viaf.org/viaf/168340274

  Auschwitz (Camp de concentració) Аўшвіц Auschwitz (Polonia, Campo de concentración) Auschwitz (koncentrācijas nometne) Auschwitz (keskitysleiri) Auschwitz (Campo de concentração) Auschwitz (Camp de concentration) Obóz hitlerowski Auschwitz-Birkenau. Muzeum obozowe Auschwitz (campo di concentramento) VIAF ID: 168340274 (Corporate)

 10. Pastor Cristian Ionescu în vizită la lagărul german de la ...

  rodiagnusdei.wordpress.com/2018/04/25/pastor...

  Apr 26, 2018 · Pastor Cristian Ionescu: Vizitez lagărul german de la Auschwitz! Sunt prea afectat să comentez ceva! După ce mă calmez, poate... Wikipedia: Auschwitz (în polonă Oświęcim) sau Auschwitz-Birkenau (nume oficial complet Konzentrationslager Auschwitz, KL Auschwitz (Stammlager), KL Birkenau (Auschwitz II), scurt Konzentrationslager Auschwitz-Birkenau) este numele unui complex de lagăre de ...

 11. People also search for