Yahoo Web Search

 1. About 568,000 search results

 1. sq.wikipedia.org › wiki › Lega_NordLega Nord - Wikipedia

  Lega Nord (LN) (shqip: Ligë e Veriut) është një parti politike italiane. Në garën e zgjedhjeve të përgjithshme të vitit 2018, partia u ri-konfirmua si Lega (Ligë), pa ndryshuar emrin e saj zyrtar në statutin e partisë. Megjithëkëtë partia shpesh përmendej vetëm si "Lega" edhe para rivlerësimit, ose edhe si Carroccio.

  • Lega Giovani
  • Umberto Bossi
  • Prima gli italiani!, (Së pari italianët!)
  • Matteo Salvini
 2. www.wikiwand.com › sq › Lega_NordLega Nord - Wikiwand

  Lega Nord është një parti politike italiane. Në garën e zgjedhjeve të përgjithshme të vitit 2018, partia u ri-konfirmua si Lega ,[1] pa ndryshuar emrin e saj zyrtar në statutin e partisë. Megjithëkëtë partia shpesh përmendej vetëm si "Lega" edhe para rivlerësimit, ose edhe si Carroccio.

 3. The Lega Nord (LN) was established in 1989 as a federation of six regional parties from northern and north-central Italy (Liga Veneta, Lega Lombarda, Piemont Autonomista, Uniun Ligure, Lega Emiliano-Romagnola and Alleanza Toscana), which became the party's founding "national" sections in 1991.

 4. ro.wikipedia.org › wiki › Lega_NordLega Nord - Wikipedia

  Lega Nord sau Lega (în română Liga Nord sau Liga Nordului) este un partid politic regionalist de extremă-dreaptă din Italia, fondat în 1991, după unificarea mai multor mici mișcări autonomiste și partide regionaliste din Italia de Nord.

 5. The Lega Nord (English: Northern League) is an Italian political party. It's leader is Matteo Salvini. After the 2018 elections, Lega Nord formed a coalition with the Five Star Movement. Since 2014, the party has been a member of the right-wing to far-right Movement for a Europe of Nations and Freedom group in the European Parliament.

 6. en.wikipedia.org › wiki › Lega_LiguriaLega Liguria - Wikipedia

  Lega Liguria (English: Liguria League), whose complete name is Lega Liguria per Salvini Premier (English: Liguria League for Salvini Premier), is a regionalist political party active in Liguria. Established in 1987, it was one of the founding "national" sections of Lega Nord (LN) in 1991 and has been the regional section of Lega per Salvini ...

 7. sq.wikipedia.org › wiki › Tring_TringTring Tring - Wikipedia

  Tring Tring është një kanal shqiptar për fëmijë të moshës 1-10 vjeç. Tring Tring ofron një përzgjedhje serialesh dhe filmash të animuar, të gjithë të dubluar në shqip dhe janë mbështetur te gjërat që pëlqejnë fëmijët: superheronj, zana, robotë, dinozaurë, kafshë, zgjidhje misteresh, situata komike etj. Gjithashtu ...

 1. People also search for