Yahoo Web Search

 1. Inçi - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Inçi

  Inçi (angl.Inch; simboli in apo ″) është një njësi matëse e gjatësisë që nuk bënë pjesë në sistmin SI.Inçi përdorët në vendet me kulturë anglosaksone, si Britania e Madhe, Shtetet e Bashkuara dhe në shumë fusha të teknologjisë.

  • l, {\displaystyle l}
  • Anglez
 2. Língua inglesa – Wikipédia, a enciclopédia livre

  pt.wikipedia.org/wiki/Língua_inglesa

  A língua inglesa possui um sistema de inflexão muito simples, se comparado com a maioria das línguas indo-europeias. Não tem gênero gramatical, pois os adjetivos são invariáveis. Há entretanto, resquícios de flexão casual (o genitivo saxônico e pronomes oblíquos).

  • 3ᵃ posição como língua nativa e 2ᵃ posição contando também os que a falam como segunda língua.
  • Primeira língua: 360–400 milhões, Segunda língua: 199 milhões–1,4 bilhão, Total: 500 milhões
  • /ˈɪŋglɪʃ/
  • (ver abaixo)
 3. Wikipedia shqip - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Wikipedia_shqip

  Wikipedia Shqip është versioni shqip i Wikipedia-s, enciklopedisë së lirë. Ajo filloi më 12 tetor 2003 dhe sot përmban 79.920 artikuj.Wikipedia shqip e ka vendin e 72-të sipas listës së Wikipedia-ve.

 4. Lingua inglese - Wikipedia

  co.wikipedia.org/wiki/Inglese

  Parallelamenti, a lingua inglesa hè divintata più analitica, è l'usu di verbi mudali è l' ordini di i paroli par cumunicà i diversi significati hè divintatu più impurtanti. I Verbi ausiliari signalani i dumandi, a nigatività, a pularità, a boci passiva è i tempi prugrissivi.

  • Inglesu
  • 541-1.400 milioni
 5. Iliada - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Kënga_e_Ilionit

  Përkthime Në shqip. Në gjuhën shqipe kjo vepër gëzon dy variante të përkthyera, përkatësisht nga Gjon Shllaku dhe Ilia Ballauri.. Referimet. Lidhje të jashtme. The Iliad by Homer - përkthim i Iliadës në anglisht nga Samuel Butler

 6. Koala - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Koala

  Koala është një specie e cila gjendet në Australi dhe përfaqësuesi i vetëm i gjallë i familjes Phascolarctidae. Gjendet në rajonet bregdetare të Australisë jugore dhe lindore, nga Adelaide deri në pjesën jugore të Gadishullit Cape York.

 7. Coca-Cola - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Coca-Cola

  Coca-Cola, e njohur edhe si Coke, është një pije joalkoolike e gazuar e prodhuar nga Coca-Cola Company. Emri i pijes vjen nga dy përbërësit origjinal të saj: gjethet koka dhe arrat kola (burim kafeine).

 8. Eoceni - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Eoceni

  Eoceni (shqiptimi: / ˈ iː ə ˌ s iː n,_ ˈ iː oʊ ʔ /) Epoka, e cila zgjat 56 deri në 33.9 milionë vjet më parë, është një ndarje e madhe e kohëzgjatjes gjeologjike dhe epokës së dytë të Periudhës Paleogene në Epokën Cenozoike.

 9. Linux - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Linux

  Ubuntu Linux - Përkthyesit në Shqip. Shkarkojeni Tani; Hidhe ISO-n në disk duke përdorur Nero ose një program të ngjashëm. Pastaj rinis kompjuterin me diskun brenda. Sa të riniset kompjuteri (para se të dalë Windows-i) do shfaqet një tabelë që mundpër të zgjedhur gjuhënson zgjedhjen e gjuhës (shtyp F4 sipër në tastier) .

 10. Zigurati - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Zigurati

  Ziguratët klasikë u shfaqën në Periudhën Neo-Asiriane me kontraforte të artikuluara, veshje me pllaka qelqore dhe entazë në ngritje. Zigurati i Urit është shembulli më i mirë i këtij stili.