Yahoo Web Search

 1. Su territorio está organizado según un Estado unitario compuesto por veinticuatro óblast, la República Autónoma de Crimea y dos ciudades con un estatus especial: Kiev y Sebastopol. [ nota 1 ] Ucrania cuenta con una superficie de 603 628 kilómetros cuadrados y una población de 41 660 000 habitantes.

 2. Museus d'Ucraïna - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

  ca.wikipedia.org/wiki/Museus_d'Ucraïna

  Nov 14, 2020 · La història del museu comença a finals del segle xix, a la ciutat de Brody, óblast de Lviv, on aquesta nissaga de restauradors tenia el taller, on s'especialitzaven en la restauració d'icones, però també creaven obres noves en estils antics per clients. El fons del museu comprèn uns 1200 objectes d'art de totes les èpoques.

 3. Província de Vínnitsia - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

  ca.wikipedia.org/wiki/Província_de_Vínnytsia

  Pàgina oficial de l'administració estatal de l'óblast de Vínnytsia, secció "Vínnytxyna", informació general sobre l'óblast. (en ucraïnès) Informació sobre l'óblast a UkraineBiz. La informació data del 2004, però és relativament completa (enfocat cap al comerç), i hi ha un mapa de l'óblast i els seus raions i un per localitzar l ...

 4. Idioma ruso en Ucrania - Wikipedia, la enciclopedia libre

  es.wikipedia.org/wiki/Ruso_en_Ucrania

  El idioma ruso en Ucrania (en ruso Русский язык в Украине) es la lengua básica de comunicación en las regiones del sur y las orientales de Ucrania, la segunda lengua por la difusión en sus regiones centrales y occidentales, la segunda lengua más difundida entre la población no rusoparlante de Ucrania.

 5. Ucraïnesos - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

  ca.wikipedia.org/wiki/Ucraïnesos

  3 days ago · Vegeu el seu primer vídeoclip, "Narkomani na harodi" (Hi ha drogoaddictes a l'hort, Наркомани на городі), tot un clàssic i molt boig, segurament del 1989. També hi ha un vídeo d'un concert del 2006 , la seva pàgina a Last FM (en anglès - vídeos, música i un xic d'info), i la seva pàgina oficial (en ucraïnès ).

 6. Unión Soviética en la Segunda Guerra Mundial - Wikipedia, la ...

  es.wikipedia.org/wiki/Ucrania_en_la_Segunda...

  Soldados soviéticos caídos en Jolm, óblast de Nóvgorod, enero 1942 Rechazar la invasión alemana y presionar por la victoria sobre la Alemania nazi en la Segunda Guerra Mundial requirió un tremendo sacrificio por parte de la Unión Soviética (más que cualquier otro país en la historia de la humanidad).

 7. Euromaidan - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

  ca.wikipedia.org/wiki/Revolució_ucraïnesa_del_2014

  El 6 de febrer del 2014 va explotar un artefacte explosiu en un paquet etiquetat com a "Medicina" a la Casa dels Sindicats a prop de Maidan Nezaléjnosti, que ferí dos dos activistes de l'óblast de Lviv: Roman Dzvinivski, de 20 anys va perdre una mà, i Nazar Derzhilo, de 16 anys va perdre un ull.

 8. People also search for