Yahoo Web Search

  1. About 75 search results
  1. Mar 14, 2021 · Voker na kraju kaže: „Nalazim da je teško odupreti se zaključku da je Mileva, pravedno ili nepravedno, videla ovo kao svoju nagradu za ulogu koju je imala u razvoju teorije relativnosti.“ Mileva nije želela da pristane na razvod i zbog njega se našla na ivici fizičkog i mentalnog sloma.

  2. Aug 22, 2021 · Samanta Koli — Mileva Marić: Pored Milene Marić Ajnštajn prikazan je njen rodni Titel, kao i drugi srpski naučnici. Fargo: Fargo: SAD 2017. Antagonista treće sezone serije Varga priča o tome kako je Gavrilo Princip likvidirao Franca Ferdinanda. An Ordinary Man: Običan čovek: SAD 2017. Ben Kingsli — General

  3. Mileva Marić je bila izrazito obdareno dete u osnovnoj i srednjoj školi. Ispoljavala je veliki talenat iz matematike i fizike. Na studijama je privukla pažnju svojim znanjem i talentom te se u nju do ušiju zaljubio mladi Albert. Albert je vredno radio u društvu drage mu Mileve i jednog dana je postao Anštajn: svetsko ime-).

  4. Sep 18, 2011 · Mileva Marić-Ajnštajn - naučnica ili supruga najvećeg među naučnicima (Mileva Marić-Ajnštajn) O Milevi Marić-Ajnštajn zna se, na žalost, veoma malo, a i ono što se zna ne ocrtava u pravom svetlu njenu ličnost i njen nedvosmisleni doprinos nauci. Rođena je 19. decembra 1875. godine u Titelu i rođena je kao invalid.

  5. Genocid nad Srbima u Prvom svetskom ratu odnosi se na zločini austrougarske i bugarske vojske u Srbiji tokom Prvog svetskog rata (1914-1918). Zločini nad stanovništvom imali su obeležja organizovanog i sistematskog progona i terora koji je sprovođen ne samo u cilju vojnog i političkog slamanja, već i biološkog istrebljivanja srpskog naroda.

  6. Nov 04, 2018 · - Mislim na tebe s naiskrenijom ljubavlju svakog slobodnog trenutka i veoma sam nesrećan. Promašena ljubav, promašen život, odzvanja mi u glavi. Mari nije omekšala. Pošto joj je dosadila njegova neodlučnost, takoreći iz inata, udala se za čoveka koga uopšte nije volela, vlasnika fabrike satova Alberta Milera.

  7. Apr 19, 2016 · Albert Ajnštajn je možda najveći naučnik svih vremena. Dobitnik je Nobelove nagrade jer je rešio zagonetku fotoelektričnih efekata i predložio opštu teoriju relativiteta. Umro je 18. aprila 1955. godine, u 76 godini. Ovaj naučnik, koji je bio utemeljivač moderne fizike i znatno je uticao na menjanje mišljenja čovečanstva o prostoru, vremenu, masi i energiji bio je opsednut jajima ...

  1. People also search for