Yahoo Web Search

 1. About 9,230,000 search results
 1. Modern physics is a branch of physics either developed in the early 20th century and onward or branches greatly influenced by early 20th century physics. Notable branches of modern physics include quantum mechanics, special relativity and general relativity. Classical physics is typically concerned with everyday conditions: speeds are much ...

 2. en.wikipedia.org › wiki › PhysicsPhysics - Wikipedia

  Physics is the natural science that studies matter, its motion and behavior through space and time, and the related entities of energy and force. Physics is one of the most fundamental scientific disciplines, and its main goal is to understand how the universe behaves.

 3. People also ask

  When does modern physics deal with extreme conditions?

  What is the meaning of the term modern physics?

  Is the standard model compatible with quantum mechanics?

  How is classical physics different from modern physics?

 4. The International Journal of Modern Physics D was established in 1992. It covers specifically gravitation, astrophysics and cosmology, with topics such as general relativity, quantum gravity, cosmic particles and radiation. The journal is abstracted and indexed in: Science Citation Index. ISI Alerting Services.

  • I. Antoniadis, A.P. Balachandran, L. Brink, M. Ninomiya, V.A. Rubakov, P. Sphicas, I. Tsutsui
  • Physics
 5. www.wikipedia.orgWikipedia

  Wikipedia is a free online encyclopedia, created and edited by volunteers around the world and hosted by the Wikimedia Foundation.

 6. en.wikipedia.org › wiki › Coronavirus_disease_2019COVID-19 - Wikipedia

  Coronavirus disease 2019 (COVID-19) is a contagious disease caused by severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2). The first known case was identified in Wuhan, China, in December 2019. The disease has since spread worldwide, leading to an ongoing pandemic.

  • Jeta dhe Edukimi
  • Jeta dhe Karriera
  • Referencat

  Që në moshë të vogël, Gianotti interesohej për natyrën dhe botën përreth saj. Gianotti gjeti pasionin e saj për kërkimin shkencor pasi lexoi një biografi për Marie Curie . Më parë, ajo kishte studiuar shkencat humane, duke u përqëndruar në muzikë dhe filozofi në Liceun klasik. Gianotti mori një doktoraturë në fizikën e grimcave eksperimentale nga Universiteti i Milanos në 1989.

  Karriera akademike dhe profesionale

  Që nga viti 1996, Gianotti ka punuar në CERN, duke filluar me një bursë dhe duke vazhduar të bëhet një fizikane e kërkimit me kohë të plotë. Në vitin 2009 ajo u gradua në udhëheqëse të projektit dhe Zëdhënëse e Bashkëpunimit ATLAS . Ajo gjithashtu ka punuar në WA70, UA2 dhe Aleph eksperimentet në CERN, ku ajo ishte e përfshirë në zhvillimin detektor, zhvillimin e programeve dhe analizën e të dhënave. Në 2016 ajo u zgjodh të jetë drejtoresha e parë femër e CERN. Ajo që nga ajo kohë është riemë...

  Zbulimi i Higgs boson

  Gjatë kohës së Gianotti si Zëdhënëse e ATLAS, eksperimenti ishte një nga dy të përfshirë në vëzhgimin e Higgs boson. Më 4 korrik 2012, Gianotti njoftoi zbulimin e grimcave. Deri në vëzhgim, Higgs boson ishte një pjesë thjesht teorike e Modelit Standard të fizikës së grimcave. Kuptimi i thellë i Gianotti për eksperimentin ATLAS dhe udhëheqja e saj, u njohën si faktorët kryesorë në zbulimin.

  Publikimet

  Gianotti është autore ose bashkëautore e më shumë se 500 botimeve në revista shkencore të vlerësuara nga kolegët. Disa nga botimet e saj më të shquara përfshijnë "Vëzhgimi i një Grimce të Re në Kërkimin e Modelit Standard Higgs Boson me Detektorin ATLAS në LHC", ku CERN prezantoi vëzhgimin e Higgs boson, "Kërkimet për supersimetri në përplasësit me energji të lartë: e kaluara, e tashmja dhe e tashmja dhe e ardhmja ”në IOP Science, New Journal of Physics, dhe“ Kalorimetria për fizikën e grimca...

  ^ "ATLAS - "The physics dream", Fabiola Gianotti, Oct 2008 (UMich Web Lecture Archive Project)". Arkivuar nga origjinali origjinali më 2016-03-04. Marrë më 2009-03-05. Mungon ose është bosh paramet...
  ^ "Fabiola Gianotti". www.nasonline.org. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  ^ http://www.jinr.ru/posts/pontecorvo-prize-for-2019/
  ^ "Fabiola Gianotti signs her contract as CERN's new Director-General". CERN Bulletin. Marrë më 28 gusht 2015. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 1. People also search for