Yahoo Web Search

Search results

 1. sq.wikipedia.org › wiki › MS-DOSMS-DOS - Wikipedia

  MS-DOS ishte një formë e riemëruar e 86-DOS - njohur zyrtarisht si Sistemi Quick-dhe-Dirty Operative ose Q-DOS [3] -. Pronësi të Seattle Produktet kompjuterike, shkruar nga Tim Paterson [3] Microsoft nevojitet një sistem operativ për atëhershëm i ri Intel 8086, por ai kishte nuk asnjë në dispozicion, kështu që bleu 86-DOS për 75. ...

 2. en.wikipedia.org › wiki › MS-DOSMS-DOS - Wikipedia

  MS-DOS (/ ˌ ɛ m ˌ ɛ s ˈ d ɒ s / em-es-DOSS; acronym for Microsoft Disk Operating System, also known as Microsoft DOS) is an operating system for x86-based personal computers mostly developed by Microsoft.

  • August 12, 1981; 42 years ago
  • DOS
 3. www.wikiwand.com › sq › MS-DOSMS-DOS - Wikiwand

  MS-DOS ishte një formë e riemëruar e 86-DOS - njohur zyrtarisht si Sistemi Quick-dhe-Dirty Operative ose Q-DOS -. Pronësi të Seattle Produktet kompjuterike, shkruar nga Tim Paterson Microsoft nevojitet një sistem operativ për atëhershëm i ri Intel 8086, por ai kishte nuk asnjë në dispozicion, kështu që bleu 86-DOS për 75.000 $ dhe licencuar atë si vet pastaj lëshuar një ...

 4. Një ndër sistemet operative më së shumti të përdorura është SISTEMI OPERATIV MS-DOS. Versioni i parë i këtij sistemi është paraqitur në vitin 1981. Deri më tani janë zhvilluar shumë versione të tij e secili është me i avancuar se parapraku. [1] Sistemi operativ paraqet lidhjen në mes të shfrytëzuesit dhe logjikës bazë ...

 5. Microsoft Windows. Microsoft Windows është emri i sistemit operativ nga Microsoft -i për personal computer. Që në vitin 1985 lancohet versioni Windows 95 dhe dominon në treg, si sistemi operativ për komjuterët për përdorim personal. Në vitin 2004 Microsoft kishte 90% të tregut të kompjuterëve personal në duart e veta.

 6. MS-DOS is a discontinued 16-bit computer operating system by Microsoft Corporation. It stands for "Microsoft Disk Operating System". The operating system implements a command-line interface for the user to input commands (which ran from disk).

 7. MS-DOS, the dominant operating system for the personal computer throughout the 1980s. The acquisition and marketing of MS-DOS were pivotal in the Microsoft Corporation’s transition to software industry giant. Learn more about the history of MS-DOS in this article.

 1. People also search for