Yahoo Web Search

Search results

 1. sq.wikipedia.org › wiki › MS-DOSMS-DOS - Wikipedia

  MS-DOS ishte një formë e riemëruar e 86-DOS - njohur zyrtarisht si Sistemi Quick-dhe-Dirty Operative ose Q-DOS [3] -. Pronësi të Seattle Produktet kompjuterike, shkruar nga Tim Paterson [3] Microsoft nevojitet një sistem operativ për atëhershëm i ri Intel 8086, por ai kishte nuk asnjë në dispozicion, kështu që bleu 86-DOS për 75. ...

 2. Një ndër sistemet operative më së shumti të përdorura është SISTEMI OPERATIV MS-DOS. Versioni i parë i këtij sistemi është paraqitur në vitin 1981. Deri më tani janë zhvilluar shumë versione të tij e secili është me i avancuar se parapraku. [1] Sistemi operativ paraqet lidhjen në mes të shfrytëzuesit dhe logjikës bazë ...

 3. www.wikiwand.com › sq › MS-DOSMS-DOS - Wikiwand

  MS-DOS ishte një formë e riemëruar e 86-DOS - njohur zyrtarisht si Sistemi Quick-dhe-Dirty Operative ose Q-DOS -. Pronësi të Seattle Produktet kompjuterike, shkruar nga Tim Paterson Microsoft nevojitet një sistem operativ për atëhershëm i ri Intel 8086, por ai kishte nuk asnjë në dispozicion, kështu që bleu 86-DOS për 75.000 $ dhe licencuar atë si vet pastaj lëshuar një ...

 4. The IBM PC just reached its 39th anniversary on August 12 (1981) so I thought this would be a good time to review the history of MS-DOS, and answer the quest...

  • Aug 16, 2020
  • 54.5K
  • FreeDOS
 5. en.wikipedia.org › wiki › MS-DOSMS-DOS - Wikipedia

  Support status. MS-DOS versions 1.x-7.0 unsupported as of December 31, 2001 [4] MS-DOS versions 7.10 and 8.0 unsupported as of July 11, 2006. MS-DOS ( / ˌɛmˌɛsˈdɒs / em-es-DOSS; acronym for Microsoft Disk Operating System, also known as Microsoft DOS) is an operating system for x86 -based personal computers mostly developed by Microsoft.

  • August 12, 1981; 42 years ago
  • DOS
 6. Microsoft Windows. Microsoft Windows është emri i sistemit operativ nga Microsoft -i për personal computer. Që në vitin 1985 lancohet versioni Windows 95 dhe dominon në treg, si sistemi operativ për komjuterët për përdorim personal. Në vitin 2004 Microsoft kishte 90% të tregut të kompjuterëve personal në duart e veta.

 7. Wikipedia Shqip është versioni shqip i Wikipedia-s, enciklopedisë së lirë. Ajo filloi më 12 tetor 2003 dhe tani përmban 84.261 artikuj . Për nga numri i artikujve, Wikipedia shqip e mban vendin e 75-të [1] sipas listës së Wikipedia-ve.

 1. People also search for