Yahoo Web Search

 1. Naim Frashëri - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Naim_Frashëri

  Naim bej Frashëri i njohur më së shumti si Naim Frashëri (Frashër, 25 maj 1846 - Stamboll, 20 tetor 1900) ka qenë poet dhe shkrimtar shqiptar, një nga përfaqësuesit më të shquar të Rilindjes Kombëtare dhe figura qendrore e letërsisë së Rilindjes. Për së gjalli u pagëzua "apostull i shqiptarizmës" dhe "bilbil i gjuhës shqipe".

 2. Naim Frashëri - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Naim_Frashëri

  Naim Frashëri was born on 25 May 1846 into a wealthy Albanian family of religious belief affiliated with the Bektashi tariqa of Islam, in the village of Frashër in what was then part of the Ottoman Empire and now Albania.

 3. Titulli "Naim Frashëri" - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Titulli_"Naim_Frashëri"

  Shqip.1922-1929; Sotir Kolea, Berat, Leksikograf, folklorist, ... Dokumenti Urdhri Naim Frasheri gjetur në gusht 2006 në faqen e Presidentit të Shqipëris ...

 4. Naim Frashëri – Wikipédia

  hu.wikipedia.org › wiki › Naim_Frashëri

  Naim Frashëri, írói álnevén D. Keto (Frashër, 1846. május 25. – Konstantinápoly, 1900. október 20.) albán költő, író, műfordító, újságíró, politikus, az albán nemzeti mozgalomban (wd) vezető szerepet vállaló Frashëri fivérek középső tagja, Abdyl öccse és Sami Frashëri bátyja.

 5. Naim Frashëri – Wikipedia

  sv.wikipedia.org › wiki › Naim_Frashëri

  Naim Frashëri. Naim Frashëri, född den 25 maj 1846 i byn Frashëri i det som idag är södra Albanien, död den 20 oktober år 1900 i Istanbul, Turkiet, var en albansk diktare. Han anses ha varit ett språkrör för den albanska nationella renässansen och har blivit upphöjd till nationell ikon inom den albanska poesin.

 6. Naim Frashëri (actor) - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Naim_Frashëri_(actor)
  • Overview
  • Career
  • Awards and honors

  Naim Frashëri was an Albanian actor. He was named a People's Artist of Albania.

  Frashëri pursued secondary studies at Qemal Stafa High School, in Tirana, Albania. Frashëri's love for theater had already started in 1942, however he started his professional acting career at the beginning of 1945. Among his main roles are those of Tartuffe in Tartuffe, Smith in Russian Affair, Gjoni in Trimi i mirë me shokë shumë, The General in the General of the dead Army, Leka in Përkolgjinaj, Nikolla in The Enemies, Sasha Ribakov in the Kremlin hours, Luben in the Leipzig Trial ...

  Naim Frashëri has received many titles and orders as one of the icons of the Albanian Theatre. In particular he is recipient of the Hero of Socialist Labour title and the People's Artist of Albania title.

  • Movie and Theater Actor
  • Naim Frashëri, 12 August 1923, Leskovik, Albania
  • 1945-1981
  • 18 February 1975 (aged 51), Tirana, Albania
 7. Naim Frashëri :: Biografia - Tekste Shqip

  www.teksteshqip.com › naim-frasheri › biografia

  Naim Frashëri u shqua edhe për poezinë meditative, nisi në shqipet poezinë filozofike (vjersha "Perëndia" 1890). Shkroi dhe proza për të vegjlit dhe bëri disa përshtatje mjeshtërore fabulash të La Fontenit. Botëkuptimi i Naimit ishte në thelb panteist e idealist.

  • (2.7K)
 8. Frashërllinjtë - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Frashërllinjtë

  Aktori, artist i popullit, Naim Frashëri (1923-1973) ishte gjithashtu i kësaj familjeje..

 9. Sami Frashëri - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Sami_Frashëri

  Sami bej Frashëri i njohur në kohën e tij si Shemsedin Sami Bej (turqisht: Şemseddin Sami Bey; 1 qershor 1850, Frashër - 18 qershor 1904, Stamboll) ka qenë funksionar dhe intelektual i Perandorisë Osmane si dhe një gazetar, dramaturg dhe ideologu themelor i Rilindjes Kombëtare, së bashku me dy vëllezërit e tij Abdylin dhe Naimin.

 10. Abdyl Frashëri - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Abdyl_Frashëri

  Abdullah bej Dume-Frashëri njohur thjesht si Abdyl Frashëri (Frashër, 1839 - Stamboll, 23 tetor 1892) ka qenë deputet shqiptar në Mexhlisin Osman, një nga udhëheqësit kryesorë të Lidhjes Shqiptare të Prizrenit.

 11. People also search for