Yahoo Web Search

 1. Solo performance - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Solo_performance

  A solo performance, sometimes referred to as a one-man show or one-woman show, features a single person telling a story for an audience, typically for the purpose of entertainment. This type of performance comes in many varieties, including autobiographical creations, comedy acts, novel adaptations, vaudeville, poetry, music and dance. [1]

 2. Radio drama - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Radio_drama

  Radio drama (or audio drama, audio play, radio play, radio theatre, or audio theatre) is a dramatised, purely acoustic performance.With no visual component, radio drama depends on dialogue, music and sound effects to help the listener imagine the characters and story: "It is auditory in the physical dimension but equally powerful as a visual force in the psychological dimension."

 3. Monologue - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Monologue

  In ancient Greek theatre, the origin of western drama, the conventional three actor rule was preceded by a two-actor rule, which was itself preceded by a convention in which only a single actor would appear on stage, along with the chorus. The origin of the monologue as a dramatic device, therefore, is not rooted in dialogue.

 4. Drama - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Drama

  Drama Klasike kishte një ndërtim të ngurtë , mbështetur në rregulla të forta , prandaj kompozicioni i saj kalonte domsdo nëpër klto faza : Ekspozicioni , Thurja , Pika Kulmore , Peripecia dhe Zgjidhja.Një vepër dramatike zakonisht ndahet në pjesë më të vogla që quhen Akte, prandaj kemi dramë me pesë akte , tri akte , me një ...

 5. The One Show - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/The_One_Show

  The One Show is a British television magazine and chat show programme. Broadcast live on BBC One weeknights at 7:00 pm, it features topical stories and studio guests. [1] It is currently co-hosted by Alex Jones and guest hosts.

  • 14 August 2006 –, present
  • BBC One
 6. Ben 10 - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Ben_10

  Ben 10 is an American franchise and television series created by Man of Action Studios and produced by Cartoon Network Studios.The franchise revolves around a boy named Ben Tennyson who acquires a watch-style alien device, the Omnitrix, which contains DNA of different alien species and allows him to transform into ten aliens initially and later on new aliens are added in the Omnitrix.

 7. Gonorrhea - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Gonorrhea

  The infection is usually spread from one person to another through vaginal, oral, or anal sex. Men have a 20% risk of getting the infection from a single act of vaginal intercourse with an infected woman. The risk for men that have sex with men (MSM) is higher.

 8. Honore de Balzak - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Honore_de_Balzak

  Jeta. Honoré de Balzac lindi si Honore Balzac në Tours më 20 maj të 1799.Në moshën 8 vjeçare mamaja e tij e dërgoi të studionte në oratorin e Vendôme, ku për 6 vjet studioi shumë léndé, dhe ku nxjeri në pah talentin e tij në letërsi.

 9. Pitagora - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Pitagora

  Pitagora (greqisht: Πυθαγόρας) lindi afërsisht në vitin 570 p.e.s. dhe vdiq më 495 p.e.s.,( n.486, Abdera , Greqi - d.411, Deti Jon), ishte një filozof grek, që konsiderohej si më i hershmi dhe më i rëndësishmi i sofistëve .

 10. Opera - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Opera

  Opera /ˈɒpre/ (italisht: [ˈɔːpera]; anglisht shumës: operat; italisht shumës: opere [ˈɔːpere]) është një formë e artit , në të cilin këngëtarë dhe muzikantë performojne një pune dramatike duke kombinuar tekstin (libreton) dhe bazen muzikore, zakonisht në një mjedis teatral.

 11. People also search for