Yahoo Web Search

 1. Organ (music) - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Organ_(music)

  Because the organ has both manuals and pedals, organ music has come to be notated on three staves. The music played on the manuals is laid out like music for other keyboard instruments on the top two staves, and the music for the pedals is notated on the third stave or sometimes, to save space, added to the bottom of the second stave as was the ...

 2. Organi (biologji) - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Organi_(biologji)

  Organi në biologji është një pjesë e specializuar e trupit te qenieve të gjalla kafshëve ose bimëve, i cili kryen një funksion të caktuar.

 3. Organo - Wikipedia

  sq.m.wikipedia.org/wiki/Organo

  Organoja është instrument aerofon me ndërtim (konstruksion)shumë të ndërlikuar.Ky instrument ka disa tastatura pedalike per këmbë,shumë gypa e pipëza të ndryshme,si dhe rrëshiqi në gypa si dhe vënies në lëvizje të sistemit të luajtjes,kemi organo pneumatike dhe organo elektropneumatike.Kjo e fundit është më e re,më bashkëkohore.Organoja i ka edhe regjistrat që tingujve ...

 4. organ - Wiktionary

  sq.wiktionary.org/wiki/organ

  Shqip Emër . organ m. Pjesë e trupit të qenieve të gjalla ose pjesë e bimëve, që kryen një funksion të caktuar. Organ i brendshëm. Organet qendrore. Organet gjinore. Organet e shqisave. Organet e të dëgjuarit. Organet e tretjes. Organet e frymëmarrjes. Organet e trupit të njeriut (të kafshëve). Organet e bimëve.

 5. Organizmi - Wikipedia

  sq.m.wikipedia.org/wiki/Organizmi

  Etimologjia. Shprehja "organizëm" (nga greqishtja ὀ قانونizmit, organizmos, nga ὄργανον, organon, d.m.th. "instrument, implementim, mjet, organ i sensit ose parafytyrimit") pari u shfaq në gjuhën angleze në 1703 dhe mori përsipër përkufizimi aktual deri më 1834 ( Oxford English Dictionary ).

 6. Gjuha (organ) - Wikipedia

  sq.m.wikipedia.org/wiki/Gjuha_(organ)

  Gjuha është një formë e skeletit të muskujve në pjesën e gojës që manipulon ushqimin dhe përtyp (gllabëron) atë . Ajo është organi kryesor i shije . Pjesa më e madhe e sipërme të sipërfaqes për të folur është i mbuluar me papilla dhe ndihmon për dallimin e shijes.

 7. Zemra - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Zemra

  Zemra është një organ muskulor jo te të gjitha organizmat e gjalla, që pompon gjak nëpër enët e gjakut të sistemit të qarkullimit të gjakut. Gjaku furnizon trupin me oksigjen dhe materie ushqyese, dhe gjithashtu ndihmon në heqjen e mbeturinave metabolike.

 8. George Frideric Handel - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/George_Frideric_Handel

  George Frideric (ose Frederick) Handel (23 shkurt 1685 5 Mars -14 prill 1759) ishte një kompozitor Barok gjerman, më vonë britanik, i cili kaloi pjesën më të madhe të karrierës së tij në Londër, duke u bërë i njohur për veprat në operë, oratoritë, himnet dhe koncertet e organeve.

 9. Pianoja - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Pianoja

  Pianoja është instrument muzikor që luhet me ndihmën e tastierës dhe që prodhon tinguj duke prekur telat e çelikut me çekiça me mbështjellje prej shales. Çekicat kthehen menjëherë dhe lejojnë telat që të vazhdojnë dridhjen e tyre në një rezonancë frekuence.

 10. Ava Max - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Ava_Max

  Amanda Ava Koçi (lindur më 16 shkurt 1994) e njohur profesionalisht nën emrin Ava Max, është një këngëtare amerikane dhe kompozitore.Ajo njihet për këngën me titull “Sweet but Psycho”, këngë e cila ishte në krye të playlista-ve në 17 shtete.

 11. People also search for