Yahoo Web Search

 1. Pianoja - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Pianoja

  Këto piano ishin përshtatur me tastierë dhe gjilpëra tingëlluese nën to. Pianot Xhirafa, Piramida, dhe pianot Lira ishin përshtatur me modele evokuse. Pianoja më e gjatë e kabinetit ishte shpikur rreth 805 dhe u ndërtua gjatë 1840 .

 2. Piano - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Piano

  The piano is an acoustic, stringed musical instrument invented in Italy by Bartolomeo Cristofori around the year 1700 (the exact year is uncertain), in which the strings are struck by wooden hammers that are coated with a softer material (modern hammers are covered with dense wool felt; some early pianos used leather).

  • 314.122-4-8, (Simple chordophone with keyboard sounded by hammers)
 3. Piano - Wikipedia

  war.wikipedia.org/wiki/Piano

  Piano Roles: Three Hundred Years of Life with the Piano. New Haven, Connecticut: Yale University Press. ISBN 0-300-08055-7. Reblitz, Arthur A. (1993). Piano Servicing, Tuning and Rebuilding: For the Professional, the Student, and the Hobbyist. Vestal, NY: Vestal Press. ISBN 1-879511-03-7. Schejtman, Rod (2008). Music Fundamentals. The Piano ...

 4. Piano adalah alat musik yang dimainkan dengan jari-jemari tangan. Pemain piano disebut pianis.. Pada saat awal-awal diciptakan, suara piano tidak sekeras piano abad XX-an, seperti piano yang dibuat oleh Bartolomeo Cristofori (1655 – 1731) buatan 1720.

  • 314.122-4-8, (Simple chordophone with keyboard sounded by hammers)
 5. People also ask

  What are the different types of piano?

  Who invented the piano and the piano history?

  What is the oldest piano in the world?

 6. Instrumenti muzikor - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Instrumenti_muzikor

  Fjala piano është shkurtuar nga fjala pianoforte, e cila vjen nga emri italian origjinal i instrumentit “clavicembalo col piano e forte”. Kjo i referohet përgjegjësisë së instrumentit, i cili i lejon pianistit te prodhojë nota më dinamike të ndryshme ne varësi nga fortësia e shtypjes se tastjeres.

 7. Maurice Ravel - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Maurice_Ravel

  Joseph Maurice Ravel (French: [ʒɔzɛf mɔʁis ʁavɛl]; 7 March 1875 – 28 December 1937) was a French composer, pianist and conductor. He is often associated with impressionism along with his elder contemporary Claude Debussy, although both composers rejected the term.

 8. Isaac Albéniz - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Isaac_Albéniz

  Isaac Manuel Francisco Albéniz y Pascual (Spanish pronunciation: [iˈsak alˈβeniθ]; 29 May 1860 – 18 May 1909) was a Spanish virtuoso pianist, composer, and conductor. He is one of the foremost composers of the Post-Romantic era who also had a significant influence on his contemporaries and younger composers.

 9. Franz Liszt - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Franz_Liszt

  Franz Liszt (Shqiptimi: Franc List, i njohur gjithashtu si Liszt Ferencz; 22 tetor 1811 - 31 korrik 1886) ishte një kompozitor Hungarez i shekullit XIX, pianist virtuoz, dirigjent, mësues i muzikës, organist, filantrop, autor, nacionalist dhe një tercijar françeskan gjatë epokës Romantike.

 10. Robert Shumann - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Robert_Shumann

  Katër vjet çifti jetoi në Lajpcig.Martesa me Klarën i dha krahë Robertit. Shpejt ai shkroi cikle me këngë, pjesë për kuartete harqesh, vepra për piano dhe sinfonitë e para, koncertin për piano në a-moll, oratoriumin "Parajsa dhe zana", ciklet "Dashuri poeti" dhe "Qarku i këngëve", "Skenat për fëmijë" dhe albumin për rininë.

 11. People also search for