Yahoo Web Search

 1. Pianoja - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Pianoja

  Disa nga këto piano vjeneze kishin ngjyrë të kundërt me pianot e sotme moderne ; tastet natyrale ishin të zeza dhe tastet jonatyrale ishin të bardha. Nga këto instrumente Wolfgang Amadeus Mozart kompozoi koncertet e tij dhe sonatat, dhe kopje të tyre janë ndërtuar sot në performancën e instrumentit-autentik të muzikës së tij ...

 2. Wolfgang Amadeus Mozart - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Wolfgang_Amadeus_Mozart

  Wolfgang Amadeus Mozart u lind më 27 janar 1756 nga Leopold Mozart ( 1719-1787 ) dhe Anna Maria , nee Pertl ( 1720-1778 ) , në 9 Getreidegasse në Salzburg . Kjo ishte kryeqyteti i Kryepeshkopatës së Salzburg , një principatë kishtare në atë që është tani Austria , atëherë pjesë e Perandorisë së Shenjtë Romake .

 3. People also ask

  When did Mozart write the Piano Trio No . 1?

  Who scored Mozart later?

  What instruments did Mozart play?

  What did Mozart write in Paris?

 4. Piano Trio No. 1 (Mozart) - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Piano_Trio_No

  The Piano Trio No. 1 in B-flat major (Divertimento), K. 254, was written by Wolfgang Amadeus Mozart in 1776. It is scored for piano, violin and cello.. Movements. The work is in three movement form:

 5. Wolfgang Amadeus Mozart - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Mozart

  Wolfgang Amadeus Mozart was born on 27 January 1756 to Leopold Mozart (1719–1787) and Anna Maria, née Pertl (1720–1778), at Getreidegasse 9 in Salzburg. Salzburg was the capital of the Archbishopric of Salzburg, an ecclesiastic principality in the Holy Roman Empire (today in Austria).

 6. Piano Concerto No. 10 (Mozart) - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Piano_Concerto_No

  It is not known when Mozart completed his Concerto for Two Pianos and Orchestra in E-flat major, K. 365/316a, but research by Alan Tyson shows that cadenzas for the first and third movements are written in his and his father's handwriting on a type of paper used between August 1775 and January 1777 [citation needed].

  • 1779
  • 2 pianos, orchestra
  • Three (Allegro, Andante, Rondo, Allegro)
  • E-flat major
 7. Wolfgang Amadeus Mozart fæddur Johannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus Mozart, 27. janúar 1756 – 5. desember 1791) var eitt mikilvægasta og áhrifamesta tónskáld Klassíska tónlistartímabilsins í Evrópu. Hann notaði sjálfur nafnið "Wolfgang Amadè Mozart".

 8. Wolfgang Amadeus Mozart - Wikipedia

  war.wikipedia.org › wiki › Wolfgang_Amadeus_Mozart

  Hi Wolfgang Amadeus Mozart (ginbunyagan komo Johannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus Mozart; Enero 27, 1756 – Disyembre 5, 1791) usa nga masinuraton ngan duro ka impluwensyal nga Austryako nga kompositor hin Europeo nga klasikal nga musika.

 9. Wolfgang Amadeus Mozart - Wikipidia

  jam.wikipedia.org › wiki › Wolfgang_Amadeus_Mozart

  Wolfgang Amadeus Mozart, ful niem Johann Chrysostom Wolfgang Amadeus Mozart, we nuo az Vulfgiang Amadios Muotzaat (27 Janiweri 1756 – 5 Disemba 1791), wehna pruolifik ahn hinfluenshal kompuoza frahn di Yuuropian Klasikal era.

 10. Wolfgang Amadeus Mozart - Simple English Wikipedia, the free ...

  simple.wikipedia.org › wiki › Wolfgang_Amadeus_Mozart

  Wolfgang Amadeus Mozart (January 27, 1756 – December 5, 1791; pronounced MOHT-sart) was an Austrian composer (music writer), instrumentalist, and music teacher. His full baptised name was Johannes Chrysostomus Wolfgangus Theophillus Mozart.

 11. People also search for
 1. Ad
  related to: piano wikipedia shqip wikipedia mozart pdf