Yahoo Web Search

 1. Poema - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Poema

  Poema zë një vend të rëndësishëm jo vetëm në literaurën ruse dhe bullgare, por edhe në literaturën shqiptare. Poema lindi menjëherë pas klasicizmit . Si një nga shembujt më të hershëm vlen të përmendet poema e shkruar nga Mihail Lomonossov me titullin "Pjotr Weliki" ( shqip : Pjotri i madh ) e shkruar në vitet 1760 deri 1761 .

 2. Dritëro Agolli - Wikipedia

  sq.m.wikipedia.org › wiki › Dritëro_Agolli

  Dritëro Agolli (Menkulas, 13 tetor 1931 - Tiranë, 3 shkurt 2017) Ishte poet, prozator, publicist dhe politikan shqiptar. Që nga viti 1973 ai ishte kryetar i Lidhjes së Shkrimtarëve dhe të Artistëve të Shqipërisë.

 3. Iliada - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Kënga_e_Ilionit

  Iliada çiftëzohet me diçka të një vazhdimësie, Odiseja, poema epike tjetër që atribuohet Homerit. Së bashku me Odisejan , Iliada është ndër veprat më të vjetra të letërsisë perëndimore, dhe versioni i saj i shkruar është datuar zakonisht rreth shekullit VIII p.e.s. [1] Sipas Michael Nagler, Iliada është një poemë më e ...

 4. Letërsia shqipe - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Letërsia_shqiptare

  Letërsia shqipe shtrihet që nga Mesjeta dhe përfshin atë letërsi dhe ato tekste të shkruara në gjuhën shqipe, duke përfshirë letërsinë e shkruar sot në Shqipëri, ashtu edhe në Kosovë, Mal të Zi, Maqedoni të Veriut, Greqi dhe në diasporat historike të arbëreshëve.

 5. Mitrush Kuteli - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Mitrush_Kuteli

  Dhimitër Pasko (rumanisht: Dimitrie Pascu;) i njohur më shumë me emrin e pendës Mitrush Kuteli (Pogradec, 13 shtator 1907 ─ Tiranë, 4 maj 1967) ishte shkrimtar, përkthyer ekonomist dhe ekspert ekonomie, i njohur për kritikën letrare dhe prozën e shkurtër dhe së bashku me Ernest Koliqin, sipas Sabri Hamitit ka qenë themelues i prozës moderne shqipe.

 6. Zef Serembe - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Zef_Serembe

  Zef Serembe (it.: Giuseppe Serembe) lindi më 6 mars të vitit 1844 në Strigari (it.: San Cosmo Albanese) të krahinës së Kozencës, ishte poet lirik arbëresh.Studioi në Kolegjin e Shën Adrianit në Shën Mitrin ku pati mësues De Radën, me të cilin më vonë u bë mik.

 7. poema shqip - PngLine

  www.pngline.com › i › poema shqip

  Poema - Wikipedia Poema: pin. Poezi Shqip Xhevahir Cirongu: pin. ... Dhe malet oshtinë: pin. Poezi, poema, sonete | Botime Shqip - Botime Shqip Dritarja me pamje në ...

 8. Migjeni - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Migjeni

  Millosh Gjergj Nikolla (Albanian pronunciation: [miˈɫoʃ ɟɛˈrɟ niˈkoɫa]; 13 October 1911 – 26 August 1938), commonly known by the acronym pen name Migjeni, was an Albanian poet and writer, considered as one of the most important of the 20th century.

 9. Albanian alphabet - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Albanian_Alphabet

  History. The earliest known mention of Albanian writings comes from a French Catholic church document from 1332. Written either by archbishop Guillaume Adam or the monk Brocardus Monacus the report notes that Licet Albanenses aliam omnino linguam a latina habeant et diversam, tamen litteram latinam habent in usu et in omnibus suis libris ("Though the Albanians have a language entirely their ...

 10. Poësis - Vicipaedia

  la.wikipedia.org › wiki › Poema

  Poësis (Graece ποίησις 'factura, opus [praecipue carminis]'), seu poëtica vel poëtice (ποιητική), est litterarum genus, quod aestheticis rhythmicisque linguae proprietatibus utitur, inter quas phonaesthetica, symbolismus sonorum, et metrum, ad evocandas significationes quae amplificent vel in loco significationis ieiuni apertique substituantur.

 11. People also search for
 1. Ad
  related to: poema wikipedia shqip