Yahoo Web Search

 1. Central processing unit - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Central_processing_unit

  A central processing unit (CPU), also called a central processor, main processor or just processor, is the electronic circuitry within a computer that executes instructions that make up a computer program. The CPU performs basic arithmetic, logic, controlling, and input/output (I/O) operations specified by the instructions in the program.

 2. Njësia qendrore e përpunimit - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Procesori

  Njësia qendrore e përpunimit (anglisht:Central Processing Unit) ose shkurt CPU, është pjesë e një sistemi kompjuterik i cili kryen udhëzimet e një programi kompjuterik, dhe është një element parësor në ushtrimin e funksioneve kompjuterike.Ky term ka qenë në përdorim në industrinë e kompjuterëve të paktën që prej fillimit të viteve 1960.Forma, hartimi dhe zbatimi i CPU ...

 3. People also ask

  Is Wikipedia free?

  What is Wikipedia Wikipedia?

  Is Wikipedia a separate website?

  Is Wikipedia related to Nupedia?

 4. Wikipedia shqip - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Wikipedia_shqip

  Momentalisht në Wikipedia-n shqip gjenden 128.628 përdorues të regjistruar, 11 prej tyre janë me titull administrues dhe tre me titull burokrat.

 5. Koala - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Koala

  Koala është një specie e cila gjendet në Australi dhe përfaqësuesi i vetëm i gjallë i familjes Phascolarctidae. Gjendet në rajonet bregdetare të Australisë jugore dhe lindore, nga Adelaide deri në pjesën jugore të Gadishullit Cape York.

 6. WIKIPEDIA – The Free Encyclopedia. WIKIPEDIA – The 5th most popular site on the Internet was launched on January 15, 2001 (1st edit by co-founder Jimmy Wales), is currently published in over 300 languages, has been freely available worldwide for 19 years, 11 months and 25 days – Wikipedia (as of January 1, 2021) has over 55,549,020 total articles (6,220,159 in English (stats); 178,835 in ...

 7. Leksikologjia - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Leksikologjia

  Leksikologjia është degë e gjuhësisë që studion fjalët (leksikun) e një gjuhe. Kjo mund të përfshijë natyrën e tyre dhe funksionin si simbol, i tyre do të thotë, marrëdhënien e kuptimit të tyre me epistemologjinë në përgjithësi, dhe rregullat e përbërjes së tyre nga elementet më të vogla (morfemat dhe fonemat si njësi themelore të tingullit).

 8. Wikipedia

  www.wikipedia.org

  Wikipedia is a free online encyclopedia, created and edited by volunteers around the world and hosted by the Wikimedia Foundation.

 9. Difuzioni - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Difuzioni

  Mbushni nje gote me uje dhe hidhni nje pike boje , ne fillim boja do te jete e lokalizuar ne nje nga pjeset e gotes , por pak e nga pak ajo fillon te perhapet ne te gjithe goten.

 10. Processamento de dados – Wikipédia, a enciclopédia livre

  pt.wikipedia.org/wiki/Processamento_de_dados

  Processamento de dados é uma série de atividades executadas ordenadamente, que resultará em uma espécie de arranjo de informações, onde inicialmente são coletadas informações, ou dados, que passam por uma organização onde no final será o objetivo que o usuário ou sistema pretende utilizar. [1]

 11. People also search for