Yahoo Web Search

 1. About 123,000 search results

 1. Jan 21, 2022 · M. Kent MAYFIELD QYTETËRIMI ARAB DHE NDIKIMI I TIJ NË PERËNDIM* Bota arabe është në të njëjtën kohë e vjetër dhe e re. M. Kent Mayfield Bota moderne arabe është e re në kohë, duke u shfaqur rreth 100 vjet më parë nga gërmadhat e rrëzimit të Perandorisë Osmane.

 2. Kultura e Shteteve - Arabia Saudite. Mbjenti kulturor i Arabisë Saudite është arab dhe islam, dhe vetë shoqëria në përgjithësi është thellësisht fetare, konservatore, tradicionale dhe familjare. Shumë qëndrime dhe tradita janë shekullore, që rrjedhin nga qytetërimi arab.

 3. sq.wikipedia.org › wiki › ShqipëriaShqipëria - Wikipedia

  Shqipëria (gegërisht Shqipnia, gjithashtu Shqypnia; historikisht Arbri ose Arbëria, ndërkombëtarisht Albania), zyrtarisht Republika e Shqipërisë, është një shtet në Europën Juglindore. Shtrihet në pjesën jugperëndimore të Gadishullit Ballkanik dhe kufizohet në veriperëndim me Malin e Zi , në verilindje me Kosovën , në ...

  • Tirana
 4. Egjipti është i pasur në gur ndërtues e dekorativ, bakër dhe xeherorë, ar dhe gurë gjysmë të çmueshëm. Këto burime natyrore u lejuan egjiptianëve të lashtë të ndërtonin monumente, të skulptonin statuja, të krijonin vegla dhe bizhuteri. [96]

 5. Apr 11, 2016 · Ne Mesdhe,qyteterimi arab mysliman perben qendren e dyte e me te madhe nga pikepamja territoriale.Arabet,pasi ngriten strukturat e tyre shteterore,Kalifatin arriten te vene ne sundimin e tyre territore te gjera. Disa nga teorite e vendosin origjinen e popullit Semit ne gadishullin Arab.Popujt e hershem Semitik jo Arab prej nga Lindja e Afert te ...

 6. Albanian ( endonym: shqipja [ʃcipja] or gjuha shqipe [ˈɟuha ˈʃcipe]) is an Indo-European, Paleo-Balkan language [7] [8] [9] [10] [11] and an independent branch of that language family.

 7. sq.wikipedia.org › wiki › SumeriSumeri - Wikipedia

  Gjetjet arkeologjike dëshmojnë një vazhdimësi te pandërprere kulturore te sumereve, qe nga koha e ubaidëve (5200-4500 p.e.s.) në ngulime te Mesopotamisë se jugut. Sumeret qe u nguluan ne pjesën pjellore te Eufratit dhe Tigrit filluan te merren me bujqësi dhe përsosnin sistemin e ujitjes se tokës.

 8. en.wikipedia.org › wiki › AlbaniansAlbanians - Wikipedia

  While the exonym Albania for the general region inhabited by the Albanians does have connotations to Classical Antiquity, the Albanian language employs a different ethnonym, with modern Albanians referring to themselves as Shqip(ë)tarë and to their country as Shqipëria.

 9. sq.wikipedia.org › wiki › UrbanizimiUrbanizimi - Wikipedia

  Urbanizimiështë proces i rritjes së popullatës urbane,i zgjërimit fizik e hapësinor të qyteteve dhe i mënyrës urbane të jetesës.[1] Urbanizimi shihet si një mënyrë për të përmirësuar qytetërimin, duke i sjellë atij më shumë progres dhe zhvillim. Urbanizimi si proces botëror[Redakto| Redakto nëpërmjet kodit] Urbanizimi ...

 10. The Albanian alphabet ( Albanian: alfabeti shqip) is a variant of the Latin alphabet used to write the Albanian language. It consists of 36 letters: [1] Note: The vowels are shown in bold. The letters are named simply by their sounds, followed by ë for consonants (e.g. fë). Listen (help·info) to the pronunciation of the 36 letters. History

 11. U quajt prej Bizantit sepse thekson një aspekt qendror të qytetërimit bizantin: shkalla në të cilën administrata dhe jeta intelektuale e perandorisë u përqendrua në Kostandinopojë nga 330 deri në 1453, viti i mbrojtjes së fundit dhe të pasuksesshme të qytetit nga Kostandini XI Paleologu.

 12. The Albanian Wikipedia (Albanian: Wikipedia Shqip) is the Albanian language edition of Wikipedia started on October 12, 2003. As of May 26, 2023, the Wikipedia has 90,186 articles and is the 75th-largest Wikipedia.

 13. sq.wikipedia.org › wiki › AlbaniaAlbania - Wikipedia

  Këta popullin shqiptar nga vitet 1166e quanin arbanense, kurse vendin e tyre Arbanum(1204, 1250). Me afirmimin e azhurëve në Siçilidhe paraqitjes së interesit të tyre për shqiptarët, në 1271ata për trojete shqiptarëve përmendin fjalën Albania, kurse për popullin në trojet e tyre atërore albaneses.

 1. People also search for