Yahoo Web Search

 1. Shqipëria në vitet 1920-1939 - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Shqipëria_në_vitet_1920-1939

  Historia e Shqipërisë në vitet 1920-1939 është një histori që përmbledh Qeverinë e Fan Nolit më 1924, dhe Mbreterinë e Ahmet Zogut (1928-1939) deri te pushtimi i Shqipërisë nga Italia fashiste më 1939.

 2. Shqipëria në vitet 1912-1939 - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Shqipëria_në_vitet_1912-1939

  Por në Kongresin e Lushnjës delegatet shqiptare vendosen ti përzinin italianet nga Vlora. Sulmi u be në janar të vitit 1920 dhe Vlora u çlirua. Shqipëria mes dy grupeve kundërshtare. Periudha 1920-1924 ishte periudhe paqëndrueshmërie për Shqipërinë.

 3. Qytetet e Shqipërisë - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Qytetet_e_Shqipërisë

  Vendi Qyteti Qarku Rrethi Popullsia 1. Tirana: Qarku i Tiranës: Rrethi i Tiranës: 895 160 2. Durrësi: Qarku i Durrësit: Rrethi i Durrësit: 205 849 3. Shkodra

 4. Mbretëria Shqiptare 1928–1939 - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Mbretëria_Shqiptare_1928...

  Eksportet shqiptare u rritën nga 2 milionë franga ar, në 12 milionë mes viteve 1923 dhe vitit 1931, por ranë në dy vitet e mëpasshme në nivelin e vitit 1923. Gjendja e vështirë arriti kulmin në vitet 1935-‘36, kur qeveria u detyrua të shpërndajë ndihma ushqimore emergjence në zonat e varfra.

 5. Historia e Shqipërisë - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Historia_e_Shqipërisë

  Pushtimet e para osmane në Shqipëri. Sulmet e ushtrive osmane për pushtimin e viseve shqiptare nisën në mesin e viteve 80 të shek. XIV. Të udhëhequra nga bejlerbeu i Rumelisë, Timurtash Pasha, në vitin 1385 ushtritë osmane, pasi morën Sofjen, u futën në Shqipëri dhe pushtuan qytetet e Shkupit, të Përlepit, të Manastirit dhe të Kosturit.

 6. Dec 24, 2017 · vitet ’20-’30 në Shqipëri do të ishin disa shoqëri e individë që kishin në pronësi këto centrale elektrike: Shoqëria S.E.S.A me kapital 2 milion franga ari kishte instaluar centrale elektrike në këto qytete:-Shkodër, më fuqi motorike 675 kuaj fuqi-Vlorë, me fuqi motorike 360 kuaj-Gjirokastër, me fuqi motorike 175 kuaj

 7. Muzika e lehtë shqiptare - Wikipedia

  sq.m.wikipedia.org/wiki/Muzika_e_lehtë_shqiptare

  Muzika e lehtë shqiptare bën pjesë edhe ajo në traditën e re artistike të formuar mbas Luftës II Botërore, pavarësisht disa përpjekjeve të pjesëshme që zënë fill gjatë viteve 1920-1930. Këngëtarët dhe instrumentistët e muzikës së lehtë e zhvillojnë veprimtarinë e tyre kryesisht pranë trupave të Teatrove të Varieteve ...

 8. Arsimi në Shqipëri - Wikipedia

  sq.m.wikipedia.org/wiki/Arsimi_në_Shqipëri

  Në trojet shqiptare prania e institucioneve arsimore dëshmohet që në periudhën antike e deri në kohën e principatave shqiptare në Mesjetë. Në vitet e pushtimit osman mësimi i gjuhës shqipe bëhej fshehurazi në ato pak shkolla fetare që u lejuan të vazhdonin veprimtarinë e tyre, si në vitin 1584, në Stubëll të Kosovës ...

 9. Qytete Shqiptare :: Shqiperia1

  shqiperia1.webnode.com/shqiperia/qytete-shqiptare

  Regjistrimi i tokave të qytetit u bë nën pushtimin otoman në vitet 1431-1432. Tirana u themelua në 1614 nga Sulejman Pasha nga fshati Mullet, i cili ne fillim ndërtoi një xhami, një furrë pjekje dhe një hamam. Dy shekuj me vonë drejtimin e qytetit e mori familja Toptani nga Kruja.

 10. Qytetet shqiptare në kartolinat gjermane të viteve 1914-1918 ...

  telegrafi.com/vitet-1914-1918-kartolina...

  Shtypshkronja gjermane Purger & Co, me seli në Munih, ishte aktive mes viteve 1899-1920. Ajo u bë e njohur për kartolina të hershme me ngjyra të shumë vendeve të Evropës dhe të Mesdheut, përfshirë edhe Shqipërisë. Kartolinat u shtypën me anë të një procesi hromolitografik, me tri ngjyra, dhe ishin të numëruara, gjë që ndihmon …

 11. People also search for